Додайте в цих пропорціях до риби сіль і цукор вранці, а в обід можна їсти. Перевірений рецепт солоного лосося

Солона риба може бути різною, і подається, як на звичайну вечерю у колі сім'ї або разом з друзями під час перегляду футбольного матчу, так і на справжні торжества та фуршети.

Рибні закуски – це така страва, яку можна завжди сміливо запропонувати бажаним, але гостям, що раптово з’явилися. Готувати рибні страви зовсім не важко (за умови, що свіжа чи морожена риба є в холодильнику), а часу для цього багато не потрібно: кілька хвилин – і на столі найсмачніші страви, за допомогою яких можна вгамувати легкий голод і продовжити дружню бесіду. З риби можна приготувати і гарячі, і холодні закуски, експериментувати з соусами та маринадами, а також прикрашати страви вареними овочами, часточками лимона та зеленню. Особливо у цій ніші цінується червона риба.

Риба, справді царська, недаремно здавна називається червоною. Не лише за колір, а й за багатство смаку та величезну користь для організму у всі віки любили ласувати червоною рибкою і у свята, та й у будні дні. Приготовлені з любов’ю за перевіреними рецептами з червоної риби горбуша чи сьомга, форель чи кету, чавича чи лосось стануть гордістю будь-якої господині. Червона риба смажена, запечена на грилі або в духовці, фарширована, копчена або слабосолона, в салаті або в супі – будь-який варіант порадує вас і ваших рідних.

Інгредієнти

  • Лосось — 1 кілограм
  • Сіль кухонна — 2 столових ложки
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Перець чорний горошком — на смак

Приготування солоної риби

Підготувати тушку риби, розрізати вздовж хребта, вийняти всі кістки, порізати на невеликі шматки, приготувати із суміші солі та цукру засолювальну суміш.

Приготування солоної червоної риби в домашніх умовах

На дно лотка викласти шар риби, присипати сумішшю засолювальної, покласти горошок запашного перцю, повторити операцію з другим шаром риби.

Рецепт приготування солоної червоної риби

Лоток закрити і поставити в холодильник, найсмачніша солона червона риба буде готова за півдоби.

Червону рибу можна споживати у якості головного інгредієнту для брускети або бутерброду з огірками, зеленою та вершковим сиром. Також солону рибу подають із салатами або готують з неї суші у домашніх умовах. Зберігається така риба від одного до двох тижнів в холодильнику.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.