Тонкі та хрумкі деруни вийдуть тільки так: ідеальний рецепт страви, яким колись поділилася бабуся

Тоненькі та хрумкі деруни — задоволення, яке може приготувати для себе вдома далеко не кожен. Втім, наші бабусі знали, як зробити цю страву швидко і смачно.

Ніхто не пам’ятає того, в чию голову прийшла до геніальності проста ідея замісу тесту, але йому вдячні всі професійні та домашні кухарі, які користуються цим винаходом і досі. Видів тіста існує безліч. Від найпростішого прісного, до пишного здобного чи вишуканого бісквітного. Дріжджове, пісочне, пельменне, заварне, млинце, листкове тісто використовується для створення величезної кількості страв на всіх кухнях усіх країн планети.

Кожна господиня має свій, заповітний рецепт тіста, що підходить для різних випадків. Пироги та пиріжки, ватрушки, булочки, кулеб’яки, рулети, штруделі, торти та пряники, вареники та пельмені, печиво, коржики і, звичайно, хліб неможливо приготувати, якщо під рукою немає готового відповідного тіста або продуктів, з яких його можна зробити .

Домашнім пекарям знадобляться різноманітні рецепти, за якими легко замісити тісто, що підходить для виготовлення буденних або святкових страв для сім’ї. Щоб стати справжнім асом у справі замісу та використання тіста, треба спробувати свої сили у реалізації різноманітних способів його виготовлення. І, звісно, не обходиться без додавання інших інгредієнтів. Наприклад, якщо ви хочете приготувати деруни, то більшу частину тіста буде становити картопля.

Інгредієнти

  • Картопля — 13 штук
  • Фарш — 650 грамів
  • Сметана — 250 мілілітрів
  • Цибуля – 1 штука
  • Курячі яйця – 1 штука
  • Кріп — пучок
  • Сіль — дрібка
  • Перець мелений — дрібка

Приготування дерунів

Картоплю подрібнити будь-яким способом, віджати рідину. Картопляну масу перемішати з м’ясним фаршем. Додати рубану зелень.

Рецепт приготування дерунів

Влити сметану, яйце, всипати перець, сіль. Додати нарізану цибулю, добре перемішати.

Рецепт приготування дерунів

Розжарити олію на сковороді. Тісто розділити на кульки мокрими руками. Обсмажити на сковороді.

Рецепт приготування дерунів

Кульки перекласти у форму для запікання. Поставити в духовку на півгодини, температура – ​​200 градусів.

Подавати в гарячому та холодному вигляді разом зі сметаною, соусами та додатковими стравами.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.