Це не просто курка, а мистецтво. Запечене філе з картоплею під приголомшливим і дуже простим соусом

Здається, що м'ясо настільки смачне саме по собі, що окрім спецій йому часом взагалі нічого не потрібно. Однак якщо приготувати його соусом та картоплею, буде смакувати як мистецтво.

Приготувати курку в духовці під силу навіть господині, що починає. Головне, уважно вивчити один із запропонованих рецептів і точно дотримуватися кожного кроку. Запечена в духовці ціла курочка або її крильця, стегна, гомілки, грудка – цілком дієтична страва, яка обов’язково сподобається всім. Курячу тушку можна нафарширувати або ж запекти на решітці. Окремі частини курочки гарні з різними соусами та добавками з овочів чи грибів. Будь-яка друга страва з курки, приготовлена ​​в духовці, може стати і святковим варіантом.

Звичайно, всі ми з дитинства пам’ятаємо і любимо м’ясо по-французьки, але воно теж може набриднути. Тому варто спробувати просту запіканку з курочкою та картоплею під шубкою зі сметани та сиру.

Інгредієнти

  • Куряче філе — 1 кілограм
  • Сир твердий — 200 грамів
  • Сметана — 250 мілілітрів
  • Курячі яйця — 2 штуки
  • Помідори — 3 штуки
  • Італійські трави — пів чайної ложки
  • Паприка — пів чайної ложки
  • Олія рослинна — на смак
  • Перець чорний мелений – на смак
  • Сіль — за смаком

Приготування неймовірної картоплі з м’ясом

Нарізати невеликими кубиками курячу грудку. Посолити та поперчити до смаку, приправити будь-якими спеціями (у мене солодка паприка та італійські трави) і все добре перемішати.

Запечене філе з картоплею

Нарізати картоплю такими ж невеликими кубиками та посолити за смаком. Поєднати курку з картоплею і добре перемішати.

Змастити форму для запікання олією і викласти в неї курку з картоплею рівним шаром. В окремій мисці змішати яйця та сметану.

Додати в суміш натертий на середній тертці сир і добре перемішати. Помірно покрити сирною сумішшю курку з картоплею.

Запечене філе з картоплею. Як приготувати ідеальну вечерю під вершковою заливкою

Зверху сирної суміші злегка вдавлюючи укласти тонкі кружечки помідорів. Накрити форму фольгою і поставити в заздалегідь розігріту до 190°С духовку приблизно на 1 годину. За 10-15 хв до готовності фольгу зняти і дати сиру запектися до бажаної рум’яності. Враховуйте особливості своєї духовки. Готову запіканку посипати кропом.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.