Секрет турецьких кухарів: цей приголомшливий густий соус назавжди замінить вам всі майонези і сметани

Соус – невідʼємна частина хорошого обіду та незабутньої вечері. Однак, рецептів дійсно смачних соусів в мережі не так багато, як хотілося б.

Ледве відтінити смак м’яса, доповнити його і навіть по-справжньому прикрасити здатний правильно підібраний соус. Різні види м’яса та приготовлені з нього страви вимагають як доповнення різних рецептів соусів до м’яса. Пісна яловичина і жирна свинина, курка, дичина чи індичка повніше розкриють свій аромат і стануть справжнім кулінарним шедевром, якщо соус, поданий до страви, буде правильним.

Трохи пом’якшити сухе м’ясо допоможуть соуси вершкові, сметанні, кисло-солодкі. Жирні шматочки м’яса краще перетравлюються і не осядуть тяжкістю в шлунку з кислим соусом, приготованим на основі соків ягід або фруктів. Для тих, хто поспішає, підійдуть рецепти соусів на швидку руку, де не потрібна термічна обробка вихідних продуктів. Любителі екзотики будуть приємно вражені соусами з несподіваним поєднанням інгредієнтів.

Приготувати в домашніх умовах вершковий соус зможе будь-яка господиня, яка прагне нагодувати свою сім’ю смачно та ситно. Вам допоможуть ті численні рецепти, що розповідають про невеликі хитрощі, призначені зробити соус смачним, а будь-яка страва, до якої її подадуть, апетитною. До м’яса, риби, макаронів, овочів відмінно підійде вершковий соус. Використання сирів різних сортів дає можливість щоразу створювати щось нове та оригінальне.

Інгредієнти

  • Сир пармезан – 90 грамів
  • Вершкове масло – 60 грамів
  • Вершки 20% – 1 склянка
  • Борошно – 1 столова ложка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачний вершковий соус

Розтопити на сковороді шматочки вершкового масла, всипати борошно. Змішати інгредієнти до однорідного стану.

Рецепт смачного вершкового соусу до м’яса та риби

Після того як суміш змінить колір, влити жирні вершки, довести до кипіння. У масі не повинно бути грудочок.

Соус посолити та поперчити, всипати тертий сир. Прогрівати до розчинення сиру. У соус можна додати будь-яку рубану зелень.

Як приготувати вершковий соус за лічені хвилини

Перелийте соус у посуд, в якому будете його подавати та поставте його в холодильник на декілька годин.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.