Молоду картоплю готую тільки так: зазвичай одного противня буває мало, а чоловік постійно просить добавку

Картопля здається доволі простим та "пустим" продуктом, з якого приготувати щось дійсно смачне навряд вийде. Але це хибне враження, адже лише за допомогою спецій ви можете створити справжнє диво.

Більшість вітамінів і мікроелементів, що містяться в картоплі, згодом у процесі його дозрівання зменшуються в кількості. Намагайтеся використовувати в їжу за будь-якої можливості молоду картоплю, яка подарує вам безліч варіантів найрізноманітніших картопляних страв, знайомих, але, в той же час, що відрізняються особливим смаком і користю. Варити молоду картоплю можна прямо у шкірці. А якщо потім її обсмажити на олії, приправити легким соусом і посипати свіжою зеленню, можна отримати щось чудове.

Любителям страв з картоплі відомо, що найкорисніший рецепт картоплі той, де він був запечений у духовці. При запіканні не губляться вітаміни, немає надлишку олії, а смак виходить завжди чудовим. Запікати картоплю можна з різними добавками. А молода картопля, запечена у мундирі, – це просто свято для поціновувачів. Інші овочі, різні сорти м’яса, зелень і спеції дозволяють господині готувати страви, що не повторюються, з таким звичним усім овочом, як картопля.

Інгредієнти

  • Картопля (молода, велика) – 1 кілограм
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Коріандр – 5-8 зерен
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Олія рослинна – цибуля зелена

Приготування запеченої молодої картоплі

Бульби картоплі вимити та відварити разом із шкіркою. Продукт остудити, очистити, нарізати скибочками.

Рецепт неймовірної молодої картоплі в духовці

Додати сіль, мелений гострий червоний перець, часник, паприку, олію та насіння коріандру, перемішати.

Викласти суміш на лист, пекти при температурі 180 градусів протягом 20 – 25 хвилин до отримання золотистої скоринки.

Рецепт приголомшливо смачної картоплі в духовці

При подачі страву можна посипати подрібненою зеленою цибулею. Не забудьте про те, що така картопля більше служить у якості гарніру, а тому необхідно її доповнити м’ясом чи іншою стравою. Якщо ж ви хочете обмежитися приготуванням картоплі, то краще додати до неї бекон або маленькі шматочки курятини чи свинини. Також не забувайте про смачний соус.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.