Не макарони, а паста: готуємо просту страву з курячою грудкою та вершковим соусом – навіть холостяку під силу

Здавалося, що макарони – це достатньо одноманітна їжа, яка швидко може набриднути, однак це твердження є хибним, оскільки за допомогою соусу та трішки м'яса можна зробити страву, як з ресторану.

У сучасному світі багато родин віддають перевагу швидким стравам, які не займають багато дорогоцінного часу та є достатньо простими в приготуванні. Утім, навіть найпростіші страви можна приготувати по-іншому, які будуть наділені смаком ресторанного кулінарного шедевра.

Вся справа в додаванні вершкового соусу та курячої грудки до наших макаронів. Тобто, ми додаємо трішки більше інгредієнтів до страви, але з мінімальним вкладенням сил та коштів на процес готування. Все дуже швидко та просто, тому мерщій ознайомлюватися з даним рецептом.

Готуємо просту страву з курячою грудкою та вершковим соусом

Інгредієнти

  • 400 г короткої пасти
  • 500 г курячого філе
  • 250 г сметани або вершків
  • 1-2 шт. ріпчастої цибулі
  • сіль, перець, спеції, прованські трави – до свого смаку

Приготування

Для початку вимийте куряче філе, обсушіть та наріжте невеликими шматочками. Далі почистьте цибулю та дрібно наріжте на кубики.

На розігріту сковорідку з олією викладіть нарізані шматочки курячого філе та дрібні кубики цибулі. Смажте все на невеликому вогні до готовності (приблизно 20 хвилин).

За своїм смаком додайте сіль, перець, спеції, все гарно перемішуючи. Потім додаємо вершки або сметану й знову все перемішуємо та накриваємо кришкою. Довести страву до кипіння, прибрати її з вогню й залишити під кришкою настоятися ще 5-10 хвилин.

Поставте на плиту воду для варіння макаронів. Посоліть киплячу воду та опустіть туди макаронні вироби, помішайте їх ложкою та налийте 2 чайні ложки рослинної олії. Коли макарони почали кипіти, знову їх помішайте. Варити варто на середньому вогні та згідно з інструкцією макаронів (приблизно 5-7 хвилин).

Вилити воду, де варилися макарони (можна перекласти готові макаронні вироби на друшляк), а потім перекласти нашу пасту до курячої грудки в соусі.

Проста страва з курячою грудкою та вершковим соусом

Ось і все, страва готова. При подачі її на стіл можна ще прикрасити трішки зеленню. Всім смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.