Запіканка з макаронів, яку точно закортить приготувати ще і ще: як швидко та просто нагодувати всю сімʼю

Запіканка з макаронів — це дуже незвичайна відповідь буденності, яка вносить дещо нове у сімейні вечері. Готується вона неймовірно просто та швидко.

Різні за формою та розміром, приправлені найрізноманітнішими соусами, макарони буквально підкорили світ. Багато є страв, які можна швидко приготувати з них. Наприклад, запіканка із макаронів.

Відварені макарони (або сирі – залежно від рецепту), з’єднані зі шматочками м’яса або фаршем, з куркою чи рибою, з грибами чи морепродуктами, і ось уже готова основа для майбутньої запіканки. Покладені шарами продукти заливаються сумішшю яєць та молока, зверху посипаються натертим сиром та запікаються у духовці. Пройде зовсім небагато часу, і у вас вийде чудова страва з гарною рум’яною сирною скоринкою. Від такої вечері не відмовляться ні дорослі, ні діти. Ще один варіант: додайте до макаронів сир, ягоди чи фрукти. І перед вами – десерт, який із захопленням буде з’їдений у будь-який час дня.

Скільки б людей не попросити поділитися своїм рецептом макаронів з фаршем у духовці, кожен мав би свій варіант. Хтось додає особливих спецій, багато хто купує з цією метою дуже соковитий фарш, одиниці готують приголомшливий соус. Макарони з фаршем і сиром у духовці — одне з найулюбленіших частувань багатьох родин. Додавати до макаронів можна не тільки м’ясо та сир, а й ще один популярний продукт.

Інгредієнти

  • Макарони – 250 г
  • Куряче філе – 300 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Помідори – 150 г
  • Сметана 20% – 150 г
  • Вода – 250 мл
  • Приправа для курки – 1 ст.
  • Сіль – 10 г

Як приготувати смачну запіканку з макарон

Для початку вимити куряче філе, порізати його на маленькі шматочки. Підготувати протвень та змастити його маслом. Висипати сухі макарони, а поверх розмістити м’ясо.

Як приготувати смачну макаронна запіканку

Нарізати помідори та викласти їх зверху на філе. Сметану розвести водою та посолити. Вилити у форму для запікання.

Як приготувати запіканку з макаронів

Після цього необхідно натерти сир на тертушці, та посипати нашу запіканку. Чим ароматнішим буде сир, тим краще для страви. Загортаємо її у фольгу та ставимо на 30 хвилин у духовку випікатися при 180 градусів. Потім фольгу знімаємо та печемо ще 15-20 хвилин. Подавати у гарячому вигляді. Можна присипати зеленню та горіхами.

Схожі статті

Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, і дарма: котлети стають пишними та соковитими

Є три різні способи та інгредієнта, які допоможуть зробити будь-який сухий фарш більш соковитим. У результаті й самі котлетки вийдуть такими, що танутимуть в роті.

Рецепт котлет з їдальні 90-х років: всі про нього забули, а дарма – дуже смачно і бюджетно

Ці котлетки можна приготувати легко та швидко. Зробити це зможе навіть та господиня, яка не сильно вміє та любить їх готувати. Все тому, що рецепт мега простий!

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.