Квашена капуста, якою не можна наїстися: хрустка та дуже ніжна закуска, яка буквально тане у роті

Квашена капуста – незамінна закуска на столі українців у холодний період. Господині роблять її по-різному, але існують рецепти та рекомендації, завдяки яким можна отримати неперевершений результат.

Так само, як різноманітні види капусти, різноманітні салати, які можна приготувати з цього корисного овочу. Не обмежуючись лише найпоширенішим видом – капустою білокачанною, можна познайомитися з рецептами красивих, корисних салатів з капусти червонокачанної, кольорової, броколі, кольрабі. З капустою цілком поєднуються будь-які овочі, фрукти. Морква, цибуля, болгарський перець, буряк, яблука, журавлина – все може стати доповненням капустяного салату.

Капуста у свіжому вигляді або відварена (це відноситься, в основному, до капусти цвітної) у поєднанні з куркою чи морепродуктами – ось і ще кілька варіантів капустяних салатів. І не варто також забувати про ті салати, що заготовляються на зиму. Корисні та малокалорійні салати з капусти цілий рік можуть бути гостями на вашому столі.

Але найпоширенішим та найпростішим варіантом смачного перекусу з капусти є кисла капуста, яка заслужена користується фантастичною популярністю в усьому світі. Вона відмінно підходить для перших або других страв, для різних салатів і пирогів.

Приготовлена ​​про запас в домашніх умовах або куплена в магазині, така капуста завжди популярна. Кислі щі, солянка, бігус, тушкована квашена капуста з м’ясом або сосисками та інші рецепти з квашеною капустою незмінно радують усіх любителів смачно поїсти. Подана разом із брусницею вона стане чудовою закускою, а вінегрет набуде нового звучання.

Інгредієнти

  • Капуста – 10 кг
  • Перець солодкий болгарський – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Морква – 5 штук.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Гострий стручковий червоний перець
  • Часник
  • Зелень петрушки
  • Кінза
  • Сіль

Як приготувати смачну капусту

Виделку капусти розрізати на 4 частини, занурити в окріп. Також зробити з перцем та кабачками.

Порізати помідори та моркву кружальцями. Нашинкувати зелень.

Рецепт квашеної капусти

Почистити часник. У велику каструлю (емальовану або з нержавіючої сталі) укласти пошарово капусту з кабачками, перцем та помідорами. Між шарами помістити зубчики часнику та зелень із морквою.

Квасимо капусту за 3 дні у скляній банці
Квасимо капусту 

Приготувати розсіл для заливання квашеної капусти з помідорами, перцем та кабачком. Для цього розчинити пару столових ложок великої солі у літрі води.

Залити овочі, прикрити лляною тканиною, помістити під гніт на 3 дні. Готову капусту зберігати у холодильнику.

Схожі статті

Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, і дарма: котлети стають пишними та соковитими

Є три різні способи та інгредієнта, які допоможуть зробити будь-який сухий фарш більш соковитим. У результаті й самі котлетки вийдуть такими, що танутимуть в роті.

Рецепт котлет з їдальні 90-х років: всі про нього забули, а дарма – дуже смачно і бюджетно

Ці котлетки можна приготувати легко та швидко. Зробити це зможе навіть та господиня, яка не сильно вміє та любить їх готувати. Все тому, що рецепт мега простий!

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.