Найсмачніша гарбузова каша з пшоном: що треба додати до страви, щоб її їли навіть маленькі діти?

Гарбузова каша – це страва, приготована на основі гарбуза. Вона є популярною стравою у багатьох країнах, включаючи Україну, Білорусь та Скандинавію.

Історія гарбузової каші йде у давнину. Гарбуз був одним із перших культурних рослин, які були вирощені людьми. Вже протягом тисячоліть гарбуз використовувався в їжу та в різних кулінарних рецептах. Гарбузова каша була одним із таких рецептів, які були розроблені для використання цього плоду.

Назва “гарбузова каша” обумовлена ​​основним інгредієнтом страви – гарбузом. Вона є головним джерелом смаку та аромату, надаючи густий та насичений смак каші.

Гарбузова каша має низку корисних властивостей. Вона багата на харчові волокна, що сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту та покращує травлення. Гарбуз також багатий на вітамін А, який необхідний для здоров’я зору, вітамін С, який є антиоксидантом і зміцнює імунну систему, а також вітамін Е, який корисний для шкіри і волосся. Гарбузову кашу рекомендується вживати у помірних кількостях. Щодня можна вживати не більше 200-300 г каші.

Її можна поєднувати з різними іншими стравами та продуктами. Вона добре поєднується з м’ясом, птицею, горіхами та сиром. Також її можна подавати з медом чи сметаною для додавання смаку.

Секрети та тонкощі приготування гарбузової каші полягають у правильній підготовці гарбуза. Її необхідно очистити від шкірки та насіння, а потім нарізати на шматочки або натерти на тертці. Для отримання насиченого смаку можна обсмажувати гарбуз на сковороді до золотистого кольору перед приготуванням каші.

Інгредієнти

  • Гарбуз – 1.5 кг
  • Пшоно – 75 г
  • Молоко – 500 г
  • Цукор та сіль – 1 ч. л.

Як приготувати смачну гарбузову кашу

Очистіть, промийте гарбуз і наріжте на шматочки по 3 см. Промийте пшоно. Підготуйте каструлю, покладіть гарбуз і залийте водою так, щоб гарбуз накрило водою. Готуйте гарбуз на середньому вогні до м’якості.

Г
Готова гарбузова каша з пшоном

Потім додайте пшоно та молоко. Коли каша буде майже готова, додайте цукор та сіль та доведіть до готовності.

Пшоняна каша з кисломолочний сиром 
Пшоняна каша з гарбузом

Перед подачею додайте в кашу шматочок вершкового масла. Прикрасьте свіжими фруктами та листочками м’яти.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.