М’ясо, яке не потрібно жувати, воно просто тане у роті: легкий рецепт приготування тушкованої яловичини

Яловичина за цим рецептом виходить м'яка й прямо розпадається на окремі волокна. Підливка виходить ароматною та насиченою смаком. Рекомендуємо спробувати.

Інгредієнти

  • Яловичина – 1 кілограм
  • Цибуля – 400 грамів
  • Вершкове масло – 100-150 грамів
  • Вода – 50 мілілітрів
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль – 0,5 чайної ложки (до свого смаку)
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Оцет 9% – 1 чайна ложка
  • Чорний перець – 7 горошин
  • Запашний перець – 2 горошини

Рецепт приготування

Для цього рецепту Ви можете використовувати будь-яку частину яловичини, адже довге тушкування зробить будь-яке м’ясо дуже ніжним та м’яким. М’ясо нарізаємо немалими шматками, старайтеся різати впоперек волокон. Викладаємо м’ясо в каструлю. Нарізаємо цибулю. Якщо Ви бажаєте, щоб цибуля повністю протушкувалася й стала непомітною, то нарізайте його дрібно. Якщо Ви полюбляєте тушковану цибулю, можна нарізати більшими шматками, або навіть кільцями.

Простий рецепт приготування тушкованої яловичини
Простий рецепт приготування тушкованої яловичини

Додаємо до м’яса воду та цибулю. Ріжемо вершкове масло та викладаємо в каструлю. Можна використати меншу кількість масло, проте рекомендуємо обирати якісне, адже це основа смаку майбутньої страви. Ставимо на вогонь. Залишаємо тушкуватися приблизно на годину, м’ясо має помалу кипіти. Не забудьте зняти пінку.

Простий рецепт приготування тушкованої яловичини
Простий рецепт приготування тушкованої яловичини

Натираємо на дрібній терці часник та додаємо до каструлі. Додаємо сіль, цукор, оцет, духмяний та чорний перець. Незважаючи на малу кількість води, що ми додавали, соусу буде дуже багато. Накриваємо кришкою та тушкуємо ще 60-90 хвилин. Час приготування залежить від частини яловичини, що Ви обрали. Страва підходить до будь-якого гарніру, наприклад: картопляного пюре, макаронів чи рису. Це дуже смачно та ароматно, а м’ясо буквально тане у роті. Смачного.

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.