Готуємо ніжне та соковите куряче філе у вершково-грибному соусі: від аромату не втриматися – так смачно

В пошуках ситної та смачної вечері? Припускаємо, що рецепт ніжного курячого філе у вершково-грибному соусі вам неодмінно знадобиться. Аромат та смак страви вас приємно здивує.

Легко та смачно нагодувати свою родину не так складно, коли знаєш всі тонкощі та секрети в приготуванні тієї чи іншої страви. Ознайомтеся з покроковими діями на кухні, аби отримати в результаті ніжне та соковите куряче філе у вершково-грибному соусі. Цей рецепт виручить вас ще не один раз.

Готуємо ніжне та соковите куряче філе у вершково-грибному соусі

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Гриби – 200 г
  • Вершки 15% – 200 мл
  • Сіль, спеції для курки – на смак

Приготування

Помийте м’ясо. Половинки курячого філе можна нарізати квадратиками або ж залишаємо їх цілісними.

Заправляємо сіллю, спеціями для курки. Для більш вираженого смаку радимо залишити куряче філе маринуватися приблизно на 30 хвилин.

Ставимо на сковорідку з олією смажити куряче філе. Обсмажуємо з обох сторін по 3 хвилини до золотистого кольору. Прибираємо м’ясо.

На пательні, де готувалося м’ясо обсмажуємо нарізану цибулю, часник до золотистості. До них відправляємо нарізані гриби та готуємо ще декілька хвилин.

На сковорідку з цибулею, часником та грибами вливаємо гарячі вершки, на смак солимо та за бажанням додаємо мелений коріандр. Варимо соус до загущення. Це займе приблизно 2-3 хвилини.

Готуємо ніжне та соковите куряче філе у вершково-грибному соусі

Повертаємо до соусу на плиті смажене куряче філе, закриваємо кришкою та тушкуємо на маленькому вогні ще 20 хвилин до готовності. Смачна та ситна вечеря готова. Аромат м’яса відразу закликає сісти за стіл й спробувати страву. Всім смачного!

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.