Секрет в особливому маринаді: як приготувати скумбрію, яка виходить набагато смачнішою за червону рибу

Скумбрія за цим рецептом виходить дуже смачною, ароматною і такою ніжною, що просто тане в роті. Таку рибку можна приготувати як на святковий стіл, так і у звичайний день.

У готовому вигляді виглядає дуже красиво та апетитно. Готується просто, простіше не вигадаєш, що економить ваш дорогоцінний час. Це дуже популярна страва у багатьох країнах світу, особливо у Європі. Рибка за цим рецептом виходить соковитою, ніжною, дуже смачною, а овочі чудово доповнюють її насичений смак. Відмінний варіант на вечерю, як гарнір підійде картопляне пюре.

Історія цієї страви сягає корінням у давні часи. Скумбрія була однією з найдоступніших риб у північних морях і часто використовувалась у їжу. Саме слово “скумбрія” утворено від просторового слова “скомбра”, що означає “риба”.

Скумбріч є корисною, оскільки риба багата на безліч поживних речовин. Вона є чудовим джерелом білка, заліза, вітамінів В12 та D. Крім того, скумбрія містить омега-3 жирні кислоти, які дуже корисні для серцево-судинної системи. Вона багата на вітаміни A, C і E, які є потужними антиоксидантами і допомагають зміцнити імунну систему. Крім того, ця страва містить вітаміни групи B, які підтримують нервову систему та забезпечують енергією організм.

Секрети та тонкощі приготування скумбрії включають використання свіжих та якісних інгредієнтів, а також правильну обробку риби.

Скумбрія – це смачна та поживна страва, яка може бути прекрасним доповненням до вашого раціону. Вона багата на корисні речовини та вітаміни, які можуть допомогти покращити загальний стан здоров’я. Вона добре поєднується з різними гарнірами і може бути подана як на обід, так і вечерю.

Інгредієнти

  • скумбрія — 2 шт
  • цибуля — 300 г
  • кріп — за смаком
  • вода — 200 мл
  • духмяний перець — 3−4 шт.
  • яблучний оцет (5%) — 100 мл
  • соняшникова олія — 100 мл
  • коріандр — 1 ч.л.
  • мед — 1 ст.л.
  • кетчуп — 2 ст.л.
  • чорний перець — 1 ч.л.
  • гірчиця — 1 ч.л.
  • лавровий лист — 2−3 шт.
  • сіль — 30 г.

Як приготувати скумбрію

У сотейник вливаємо воду і одразу ставимо його на плиту. Додаємо оцет, олію, мед, кетчуп та спеції.

Як приготувати смачну скумбрію

Розмішуємо їх у розчині. Доводимо до кипіння. Нарізаємо цибулю і зелень.

Рецепт приготування скумбрії

Ріжемо рибу на шматочки бажаного розміру, перекладаємо в тарілку, вносимо зелень і цибулю. Заливаємо маринад і накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на декілька годин або до наступного ранку.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.