Тушкуємо капусту правильно: рецепт простої, ароматної та популярної страви, що підійде під будь-який гарнір

Тушкована капуста – це саме та гаряча страва, яка підійде під будь-який гарнір. Спробуйте приготувати цю ароматну смакоту на кухні за допомогою наших підказок.

Капуста, яка тушкується правильно, не може зіпсувати будь-яку іншу страву. Вона прекрасно смакуватиме до картоплі, до каші чи до м’яса. Рецептів приготування є безліч, але ми представляємо вашій увазі зрозумілі розписані покрокові дії, які допоможуть зробити капусту дуже смачною та ароматною.

Тушкована капуста
Рецепт тушкованої капусти, що підійде під будь-який гарнір

Інгредієнти

  • Білокачанна капуста – 500 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор – 1/2 ст.л
  • Сіль – 1/2 ст.л
  • Оцет – 1/2 ст.л
  • Пшеничне борошно – 1/2 ст.л
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Перець чорний мелений
  • Рослинна олія – 2 ст.л
  • Томатна паста – 1 ст.л

Приготування

Для початку нашинкуйте капусту. Далі оберіть містку каструлю чи казан. Туди виливаємо 1 столову ложку рослинної олії та додаємо нашинковану капусту.

До каструлі виливаємо пів склянки води. Після того, як все перемішали тушкуємо протягом 20 хвилин.

Ріпчасту цибулю наріжте маленькими кубиками, а моркву соломкою або ж для зручності скористайтеся терткою. До них додаємо томатну пасту.

Після того, як 20 хвилин пройшли, до капусти на плиті додаємо сіль, цукор, приготовану засмажку з моркви та цибулі й гарно все перемішуємо. Сюди ж виливаємо оцет та знову перемішуємо.

Далі скористайтеся чорним перцем, лавровим листям та за бажанням можете ще взяти своїх спецій. Ідеальним доповненням стане, якщо подрібнити та додати до капусти ще й зелень петрушки та кропу, утім, це на ваш смак. Все перемішуємо та тушкуємо ще протягом 10 хвилин.

Рецепт тушкованої капусти
Рецепт тушкованої капусти, що підійде під будь-який гарнір

Приготуйте сковорідку з олією для смаження. Сюди ж висипаємо борошно. Смажимо капусту, постійно перемішуючи, потім знову відправляємо її до каструлі чи казанка, де вона готувалася. Тушкуємо до 7 хвилин і готово. Всім смачного!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.