Набагато смачніше за “Олів’є”: приготуйте ніжний салат “Робін-Бобін” на Новий рік 2024 і будете в захваті

Салат із квасолею буде гарною альтернативою традиційним, звичним салатам. Квасоля можна доповнювати різними компонентами та щоразу отримувати давати страви з новими, цікавими смаками.

Салат з квасолею, помідорами та сиром – це свіжий та смачний салат, який поєднує в собі різні текстури та смаки. Він зазвичай готується з відвареної квасолі, свіжих помідорів та нарізаного сиру. Кожен із цих інгредієнтів надає салату свої особливості, роблячи його більш насиченим та поживним.

Однією з можливих історій походження цієї страви може бути поява на кухні середземноморських країн. У цих регіонах квасоля та помідори є основними сільськогосподарськими культурами, та їх використання у салатах та інших стравах є традиційним.

Салат з квасолею, помідорами та сиром містить безліч корисних речовин та вітамінів. Квасоля містить велику кількість клітковини, білка, фолієвої кислоти та заліза. Помідори багаті вітаміном C, калієм та антиоксидантами. Сир є джерелом кальцію, білка та вітамінів групи B.

В даному випадку, приготуємо салат, в якому окрім квасолі буде шинка, помідори та твердий сир. Вийде дуже ситно, смачно та соковито. Квасолю для салату можна відварити самостійно або використати консервовану. Шинку за бажанням можна замінити на інший ковбасний виріб або копчене куряче філе.

М’ясні інгредієнти нададуть особливий апетитний аромат та насичений смак цього салату. Як заправку використовуватимемо майонез, для більш пікантного смаку додамо в нього трохи свіжого часнику. Ви можете замінити його на сметану або натуральний йогурт. Такий салат сподобається вам не лише своїм смаком, а й простим складом та нескладним приготуванням. Усього за 15 хвилин буде готова поживна страва, якою можна доповнити легкий обід або вечерю, а також урізноманітнити святковий стіл.

Інгредієнти

  • Квасоля червона консервована – 200 г
  • Шинка – 150 г
  • Сир твердий – 150 г
  • Помідори – 2 шт
  • Часник – 2 зубчики
  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – за смаком

Рецепт приготування смачного салату

Томати нарізаємо на невеликі шматочки. Якщо вони дуже соковиті, то попередньо потрібно зрізати серцевину, інакше консистенція салату вийде рідкою.

Готуємо літній ніжний салат з курячого філе, овочів та спеціальної заправки
Готуємо ніжний салат з шинки, овочів та спеціальної заправки

Твердий сир нарізаємо кубиками, можна і натерти його на тертці. Шинку також нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в салатник.

Рецепт приготування салату на літо
Рецепт приготування салату

Далі з’єднуємо всі підготовлені інгредієнти з консервованою квасолею та заправляємо їх сумішшю майонезу та часнику. Даємо трохи просочитися компонентам і смачний салат готовий.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.