Домашній холодець із курки: обов’язково приготуйте культову святкову страву на Новий рік та потіште родину

Холодець з'явився ще у Стародавній Русі і з того часу не втрачав своєї популярності. Ми готуємо його на великі свята та сімейні вечори, бо його смак не приїдається з роками.

Холодець з курячого стегенця – це традиційна страва, що є желеподібною масою, отриманою з курячого бульйону з додаванням м’яса, яке відварюється разом з кісточкою і суглобом.

Історія страви сягає корінням в давні часи, коли для приготування холодця використовувалися тільки натуральні інгредієнти, доступні в даний час. Куряче м’ясо вважалося дієтичним та корисним продуктом, тому воно часто використовувалося для приготування холодця. Надалі ця страва стала невід’ємною частиною традиційної кухні і досі має велику популярність.

Він є джерелом безлічі поживних речовин. У ньому міститься білок, жир, вуглеводи, а також вітаміни групи В, вітамін Е та мікроелементи, такі як залізо, цинк, фосфор та натрій.

Рецепт улюбленого холодця передається з покоління до покоління. Приготувати холодець можна не лише зі свинячого чи яловичого м’яса, але також із курячого. Воно буде менш жирним і корисним.

Інгредієнт

  • Курячі стегна – 2 шт
  • Часник – 5 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Порошковий желатин –1 ч. л.
  • Петрушка (зелень) – 1 шт
  • Грінки – 16 шт
  • Гірчиця – 2 ст.
  • Сіль – 2 ч. л.

Як приготувати смачний холодець

Попередньо промийте стегенця і обсушіть на паперовому рушнику. Очистіть зубчики часнику, цибулину та моркву. Крупно поріжте. Промийте зелень і наріжте. Підготуйте глибоку каструлю та форми для холодця.

Як варити холодець покроково
Як варити холодець покроково

Відваріть м’ясо для холодця. Опустіть курячі стегенця в холодну воду і відразу посоліть. Доведіть до кипіння та зменшіть вогонь. Додайте в каструлю цибулю, часник та моркву. Залишіть нудитися на повільному вогні на 4 години.

Як варити холодець покроково
Як варити холодець покроково

Підготуйте бульйон. Після варіння остудити бульйон і процідити його кілька разів. Розведіть желатин невеликою кількістю води та додайте в бульйон. Дайте йому настоятися 10 хвилин.

Холодець
Холодець по-домашньому

Наріжте м’ясо і моркву. Викладіть їх у форми для холодця і зверху залийте бульйоном. Додати петрушку. Остудіть протягом 1 години та помістіть у холодильник на 6 годин. Для подачі холодця з курячих стегенець підготуйте гірчицю та часникові грінки.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?