Попри простоту, цей салат подобається усім: дивовижна страва з червоною рибою – дуже ніжно та корисно

Зазвичай до свята господині готують салати з великим вмістом калорій, забезпечуючи енергетичну цінність майонезами, сирами та м'ясними продуктами.

Хоча до нас доволі швидко дійшла культура споживання червоної риби, все ж таки українці здебільшого полюбляють робити з неї закуски. Найпопулярніший формат приготування лосося – це його посол, і подальше використання у якості якості ключового інгредієнта.

Якщо неправильно приготувати страву, то смак та запах лосося можна повністю перебити іншими продуктами, або навпаки зробити її занадто рибною, що може не сподобатися багатьом гостям, які не являються фанатами морепродуктів.

Але якщо знайти правильний баланс, то успіх на святковому столі просто забезпечений. Для цього ви можете спробувати приготувати салат з червоною рибою, апельсинами та авокадо. Він виходить доволі багатогранним, з приємним ароматом та смаком. І безумовно, може похвалитися великою кількістю корисних речовин.

Замовну, найголовнішу роль буде відігравати якість риби, яку ви придбаєте, а тому краще посолити її самостійно вдома. Також звертайте увагу на авокадо. Воно має бути достатньо м’яким, щоб легко поєднатися у композицію в салаті.

Інгредієнти

  • апельсин – 1 шт.
  • сік лимона – 1 ч.л.
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець – за смаком.
  • лосось слабосолений – 120 гр.
  • авокадо – 1 шт.
  • м’ята – за смаком
  • кріп – за смаком
  • зелень салатна – 100 г

Як приготувати смачний салат з червоною рибою

Спочатку необхідно дістати з апельсину цедру. Для цього обережно натріть шкірку на тертушці. Фрукт необхідно почистити та нарізати. Лосось нарізати тонкими скибочками.

Як приготувати смачний салат з лососем, апельсином та авокадо

Це друзі мішати з апельсиновим соком і додати туди ж лимонний.

Авокадо наріжте великими часточками, додайте листочки м’яти та кропу і змішайте із салатним міксом.

Як приготувати смачний салат з лососем, апельсином та авокадо

Полийте заправкою та викладіть на тарілку. Додайте скибочки лосося та авокадо і поперчіть. За бажанням можна додати насіння кунжуту, зелені, сухофруктів або навіть горіхів.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.