Вийде у рази смачніше: як приготувати ідеальне тісто для вареників – будуть набагато кращими, ніж у свекрухи

Вареники — це як правило візитівка української національної кухні, а тому вміти їх правильно готувати ледь не обов'язок кожного українця, який щиро любить свою батьківщину.

Коли до нас приїжджають гості з інших країн, вони звісно розраховують на те, що ми нагодуємо їх смачною національною кухнею, яка буде гідно представлена та залишить після себе дуже приємне враження. Далеко не всім вдається це зробити, адже як ніяк, але кулінарні здібності у нас різні, хтось проводить на кухні більше часу, хтось менше, і головне — секрет успіху в даних справах це знання певних нюансів, які передаються з покоління в покоління.

Звичайно, наші бабусі та старші жінки сім’ї як правило можуть легко подати на стіл неймовірні вареники, і далеко не всі з них готові ділитися секретами технології приготування.

Часто дівчата та хлопці стикаються з проблемою, коли начинка вилітає з тіста, або воно навпаки виходить занадто щільним, погано жується, воно виходить занадто товстим, або занадто тонким, чи просто навіть не смакує. У цій статті ми розглянемо правила приготування тіста для вареників. Воно серйозно відрізняється від інших виробів, які здавалося б також містять у своїх рецептах прісне тісто, що робиться з води, борошна та яєць.

Головне – не вішати носа, якщо не вийде з першого разу, адже дуже важливо надати велике значення не тільки технології приготування, але й дати відпочити тісту, а також правильно його розкатати. І звісно, начинка має бути приготовленою бездоганно, щоб залишити після себе прекрасні враження.

Інгредієнти

  • 500 грам борошна;
  • 200 мілілітрів гарячої води;
  • дрібка солі

Приготування тіста для вареників

Борошно необхідно обов’язково просіяти. Сіль краще використовувати екстра. Перемішайте борошно з сіллю, влийте трохи води та за бажанням додайте яйце. Рецепт ідеального тіста для пельменів і варениківРецепт ідеального тіста для вареників

Поступово додайте воду, що залишилася, і продовжуйте місити тісто. Вимішане тісто викладіть у миску, накрийте серветкою та поставте в тепле місце на 10 хвилин. Ви можете залишити його і на годину, завдяки цьому воно стане набагато еластичнішим та легко піддаватиметься.

Як приготувати ідеальне тісто для вареників
Як приготувати ідеальне тісто для вареників

Покладіть тісто на стіл і тонко розкотіть. Виріжте кружечки склянкою.

На кожен кружечок викладіть порцію начинки та зліпите вареники. Варіть порціями у підсоленій киплячій воді.
Вийміть шумівкою. Подавайте гарячими з різними добавками, залежно від смаку начинки.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.