Італійська вечеря “з нічого” за 15 хвилин: проста паста з оригінальною назвою та цікавою історією

Італійська кухня викликає захоплення своїми надзвичайно смачними стравами, кожна з яких супроводжується цікавою історією. Сьогодні буде рецепт пасти з дуже оригінальною назвою.

Всі хто бував в Італії та куштував італійську кухню, вже ніколи не зможе від неї відмовитися. Всі страви продумані до дрібниць і обов’язково супроводжуються якоюсь цікавою історією. Однією з них у своєму мікроблозі поділилася відома українська рестораторка та кулінарка Вікторія Фішич, яка розповіла про просту у приготуванні пасту “Путанеска”, що в перекладі з італійської (puttanesca – від слова puttana) означає – жінка з найдавнішої професії.

Рецепт був придуманий неаполітанськими дівчатами легкої поведінки в моменти відчайдушного голоду і безгрошів’я, які готували собі їжу з усього, що було у них у засіках (в основному це консервовані продукти, що довго зберігаються і паста). Тож подивіться, що є у вас у холодильнику та записуйте рецепт від Вікторії Фішич.

Рестораторка Вікторія Фішич розповіла, як приготувати пасту за 15 хвилин
Рестораторка Вікторія Фішич розповіла, як приготувати пасту за 15 хвилин

Як приготувати італійську вечерю “з нічого” всього за 15 хвилин.

Інгредієнти з розрахунку на 2 порції

  • Спагеті – 150 г
  • Томати очищені, рубані у власному соку – 1 банка
  • В’ялені томати – 4 шт. (за бажанням)
  • Часник – 3 зуб.
  • Анчоуси – 4 філе (плюс по 2-3 штуки в тарілку при подачі)
  • Маслини – 30 г
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.

Приготування:

Порубайте ножем часник, маслини, каперси та в’ялені помідори. Анчоуси наріжте невеликими шматочками.

Розігрійте масло в глибокій сковороді, злегка припустіть анчоуси разом з часником – хвилини півтори на слабкому вогні. Чи не пересмажувати занадто сильно! Якщо перетримати, то часник може підгоріти і додасть гіркуватий присмак.

Додайте в сковороду маслини, каперси, в’ялені томати і за бажанням – гострий перець (дрібно порубаний) Влийте в сковороду томати, консервовані у власному соку. Доведіть соус до кипіння і томіть на тихому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. Він повинен загуснути.

Спробуйте на сіль. Можна зазвичай сіль не класти – її достатньо від каперсів та анчоусів.

Паралельно відваріть спагеті “аль денте”.

Готову пасту відкиньте на друшляк, а потім додайте до соусу. Залишіть під кришкою на 1-2 хвилини, щоб спагеті просочилися.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?