Гості не повірять: лінивий холодець за півтори години. Більше не треба пів дня стояти біля плити

Лінивий холодець за півтори години здається дещо нереальним? Утім, ми пропонуємо не стояти весь вечір біля плити та приготувати цю страву за спрощеним рецептом та без втрати смаку.

Кожна господиня, яка готувала у своєму житті холодець, тепер без проблем зможе зробити таку ліниву страву. Ця смакота вас дуже виручить, коли на порозі гості, треба накривати на стіл та паралельно займатися ще й іншими пригощаннями.

Любителі м’ясна обожнюють холодець, тому з цією стравою ви точно не помилитеся. Відомо, для того, аби зробити традиційну смакоту, треба присвятити цьому процесу дуже багато часу. В такому випадку рецепт лінивого холодцю вас неабияк виручить.

Лінивий холодець за півтори години

Інгредієнти

  • Куряче стегно – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Желатин – 20 г
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Сіль, перець горошком, лавровий лист – до смаку
  • Вода – 3 л.

Приготування

Спочатку працюємо з м’ясом. Курячі стегенця добре помийте, оберіть велику каструлю, викладіть в неї м’ясо, залийте окропом та поставте їх варити. Для швидкості скористайтеся хитрістю – воду нагрійте в електрочайнику.

Підготуйте для страви овочі. Очистьте моркву та цибулю. Потім їх наріжте невеликими шматочками.

Коли закипів бульйон, зніміть з нього піну, поставте його на маленький вогонь, відправте нарізані овочі, сіль, перець, лавровий лист.

Коли м’ясо зварилося, викладіть стегенця в миску, звільніть їх від кісточок та розберіть на волокна. Покладіть в глибоку посудину або декілька таких мисок, в якій збираєтеся подавати холодець.

Подрібніть часник, додайте до м’яса, перемішайте. Варену моркву можна нарізати кружечками та повикладати зверху.

В чашці замочіть швидкорозчинний желатин. Для цього процесу візьміть трохи бульйону, але зверніть увагу на те, щоб він був вже теплим, а не гарячим.

Коли побачите, що желатин вже розчинився в чашці, вилийте його до каструлі, в якій міститься бульйон, перемішайте.

Лінивий холодець за півтори години

М’ясо, яке виклали в посудину, залийте бульйоном з желатином, а потім відправте на холод. Всім смачного!

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.