Як зі звичайної картоплі зробити святкову страву на Новий рік: цей смак не забудете ні ви, ні ваші гості

Запечена картопля по-італійськи – це чудова альтернатива звичним стравам з картоплі. А його особливість – поєднання нейтральних, гострих продуктів і, звичайно, сир.

У нашому випадку роль нейтрального продукту виконав картоплю, гострого – пепероні (гостра салямі), а сир додасть ніжності. Для цієї страви підійде моцарелла. Але якщо його під рукою немає, тоді замініть на сулугуні (він також добре плавиться і приємно тягтиметься в теплому стані). Що стосується олії, то ідеальний варіант – оливкова. Але її також можна замінити більш звичним для багатьох – соняшниковою рафінованою.

Інгредієнти

  • Картопля – 3 шт
  • Ковбаса пепероні – 70 г
  • Сир моцарелла – 250 г
  • Кріп – за смаком
  • Олія оливкова – 50 мл
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачну картоплю на свято

Розмір картоплин повинен бути більшим за середній (щоб 1 готова картоплина була повноцінною порцією, якою можна буде наїстися). Картоплю очищаємо і нарізаємо гармошкою: спочатку робимо глибокі надрізи з одного боку, а потім з іншого.

Як правильно готувати картопляне пюре
Як смачно приготувати картоплю

Візьміть дерев’яні палички або будь-які предмети, які будуть виступати як стопори. Покладіть їх з двох боків від картоплини та робіть акуратні надрізи. Палички зупинятимуть і не дадуть вам розрізати картоплю до кінця.

Якщо перестаратися і все ж таки розрізати картоплю, то фокус не вдасться, і вона буде непридатною для цієї страви. У надрізи вставляємо пепероні: складаємо колечко ковбаси навпіл і засовуємо у всі надрізи. Підсолюємо і зверху поливаємо невеликою кількістю олії.

Рецепт запеченої картоплі з ковбасою та сиром

Форму змащуємо олією (близько 30 мл) і відправляємо до духовки запікатися на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Поставте на дно духовки залізну ємність із водою. Вода при нагріванні випаровуватиметься, що дасть можливість картоплі краще і рівномірніше пропектися. Це особливо актуально, якщо у вашій духовці часто відбувається таке, що продукти сильно висушуються. Моцарелу нарізаємо шматочками. Товщина має бути приблизно 0,5-0,7 мм.

Шматочки сиру акуратно вставляємо поруч із ковбаскою. Допомагайте собі ножем, щоб не обпектися. Знову відправляємо картоплю до духовки на 15 хвилин. Цього часу буде достатньо, щоб сир розплавився, а сама картопля добре підрум’янилася.

Дрібно нарізаємо кріп. Саме ця зелень найкраще підійде для картоплі італійською. Викладаємо картоплю на тарілку та посипаємо нарізаною зеленню.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?