Запікаємо куряче філе у фользі правильно: простий рецепт всім відомої страви, від смаку якої перехопить дух

Однією з улюблених страв на вечерю в українців є запечене куряче філе в духовці. Вона є смачною та універсальною, оскільки підходить майже під будь-який гарнір.

Ситно, смачно, а головне швидко можете зробити одну з найбільш поширених м’ясних страв. За допомогою наших підказок, отримаєте соковите куряче філе, від якого перехопить дух. Спочатку заманить аромат м’яса, потім його вигляд і, зрештою, неймовірний смак.

Коли куряче філе готується у фользі, воно може бути запечене у власному соку, спеціями та багатьма іншими інгредієнтами. Цей спосіб допомагає зберегти його особливості, корисні властивості продуктів та подарувати страві неповторний смак та неймовірний аромат.

Куряче філе у фользі

Інгредієнти

  • Філе курячої грудки – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Сушені трави – 2 ч. л.
  • Сіль, чорний мелений перець – на смак

Приготування

Спочатку добре промийте куряче філе. Потім покладіть його в миску, відправте подріблений часник та налийте оливкову олію.

Далі замаринуйте м’ясо. Для цього додайте до курячого філе чорний мелений перець, полийте соєвим соусом та посипте сушеними травами, можна взяти орегано, базилік, розмарин, шматочки перцю тощо. Посипте невеликою кількістю солі. Маринуйте протягом 30 хвилин.

З фольги утворіть два конверти. Складіть їх навпіл, аби конвертики не порвалися. Відправте замариноване м’ясо в ці конверти та додайте маринад, що осів на дні миски.

Загорніть краї конвертів з курячим філе достатньо щільно, аби сік не витікав в процесі приготування. Готуємо страву у формі для запікання. Ставимо її на 30-35 хвилин в розігріту духовку до 200 градусів.

Куряче філе у фользі

Після того, як м’ясо приготувалося, потримайте його у фользі ще 10 хвилин. Потім наріжте на шматочки, полийте соком, який утворився в процесі запікання та смакуйте. Всім смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.