Котлетки у вершковому соусі – найсмачніші у світі: подрібніть мʼясо, заправте спеціями і посмажте смакоту

Якщо ви ще жодного разу не готували котлети у вершковому соусі, тоді пропонуємо вперше це зробити за допомогою нашого рецепта. Вони такі смачні й соковиті, що неможливо встояти.

Котлети у вершковому соусі – це страва, яку готують на основі соусу з вершків. Він може містити різні інгредієнти, наприклад, цибулю, часник, гриби та спеції. М’ясне пригощання поєднує в собі ніжність котлет з неймовірно смачним соусом.

Страва є дуже популярною, оскільки гармонійно поєднується майже з будь-яким гарніром. В результаті всі залишаються ситими, задоволеними та неодмінно попросять вас ще зробити такі котлетки. В приготуванні немає нічого складного. Вам потрібно подрібнити деякі інгредієнти, на смак заправити спеціями та посмажити.

Котлетки у вершковому соусі

Інгредієнти

  • Куряче філе – 500 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Вершки 20% – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло
  • Петрушка
  • Олія
  • Сіль, перець, куркума, паприка

Приготування

Як ми вище зазначили, для початку варто подрібнити деякі інгредієнти. Беремо шматочки курячого філе та перемелюємо за допомогою механічного подрібнювача.

До утвореного фаршу відправляємо нарізану цибулю, петрушку, яйце, на смак солимо та заправляємо спеціями до смаку. Ми взяли перець, куркуму та паприку. Потім все добре перемішуємо.

Формуємо руками котлетки та ставимо смажити їх на сковороду з олією. Не забуваємо перевертати, аби котлети обсмажилися з обох сторін.

В пательню, в якій смажилися котлети, додаємо шматочок вершкового масла, нарізані печериці. Готуємо їх до золотистості, а потім вливаємо вершки та повертаємо до неї вже приготовані котлетки.

Котлетки у вершковому соусі

Тримаємо ще 5 хвилин під кришкою на маленькому вогні, періодично перемішуючи. Перед подачею страви на стіл, за бажанням, можете посипати її подрібленою зеленню, наприклад, петрушкою. Всім смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.