Зберігайте собі рецепт на всі випадки життя: готуємо куряче філе з овочами в духовці. Соковите та ніжне

Здивуйте рідних смачною, ситною, апетитною на вигляд вечерею. Спробуйте приготувати куряче філе з овочами, і потім вас проситимуть поставити на стіл цю страву ще не один раз.

Страви з курячого м’яса – одні з популярних серед господинь. Вони легкі в приготуванні, смачні, доступні, а також прекрасно взаємодіють з багатьма продуктами. Так, куряче філе можна готувати декількома способами, дозволяючи створювати різноманітні, унікальні та неймовірні пригощання на різний смак.

Крім того, куряче філе вважають бюджетним, з великою перевагою – достатнім вмістом білка. Тому, нерідко побачиш цей продукт в раціоні спортсменів чи людей, які правильно харчуються або просто слідкують за своїм здоров’ям. Ознайомлюйтеся з рецептом, а потім власноруч спробуйте приготувати цю страву.

Куряче філе з овочами в духовці

Інгредієнти

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Печериці – 150 г
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вершки (15-20%) – 100 мл
  • Сир – 150 г
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець, прованські трави, сухий часник, паприка – до смаку

Приготування

Розрізаємо філе навпіл, солимо, додаємо спецій на ваш смак та оливкову олію. Добре розтираємо.

Смажимо на розігрітій пательні з двох сторін до напівготовності. Викладаємо куряче філе у форму для запікання, застелену пергаментом.

Дрібно нарізаємо цибулю, перець та гриби. Потім обсмажуємо цибулю протягом 1-2 хвилин, додаємо перець, а далі відправляємо печериці. Смажимо 5-7 хвилин.

Сюди ж додаємо нарізаний томат, томатну пасту, спеції. Все добре перемішуємо. Потім посипаємо борошном, знову перемішуємо та наприкінці вливаємо вершки. Знімаємо пательню з вогню.

Куряче філе з овочами в духовці

Викладаємо овочі на куряче філе, яке виклали у форму для запікання, зверху посипаємо натертим сиром та ставимо в духовку на 10-12 хвилин при 200 градусах. Смачного!

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.