Пісочна основа та легка кислинка: з’ївши цей пиріг, близькі оближуть тарілку та точно проситимуть добавку

Пісочні пироги — це класика кондитерського мистецтва, яка лягла в основу приготування безлічі найрізноманітніших десертів і навіть чизкейків.

Пісочні пироги отримали широку популярність не тільки завдяки ніжному смаку та текстурі, але й через великий термін зберігання.

Окрім того пісочному основу завжди можна заповнити найрізноманітнішими начинками та навіть кремами. Хтось обожнює робити фруктові корзинки, хтось заповнює такі пироги варенням, хтось робить заливний варіант. У будь-якому випадку результат завжди виправдовує себе. У нашому рецепті ми пропонуємо вам зробити пиріг зі смородиною. На його приготування вам знадобиться небагато часу.

Так само вам необхідний базовий набір продуктів, який зазвичай є у кожному холодильнику. Смородину можна обрати як свіжу, так і заморожену. Ба більше, її можна замінити на джем. Так само сметану ви можете замінити вершками високої жирності.

Не забувайте, що від якості інгредієнтів, які ви використовуєте при приготуванні тої чи іншої страви, доволі сильно залежить результат. Тому для отримання найніжнішого тіста варто зупинити свій вибір на вершковому маслі.

Інгредієнти

  • 200 г смородини;
  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 2 ч. л. ванільного цукру;
  • 2 яйця;
  • 300-350 г борошна;
  • 5 г розпушувача;
  • 200 г сметани (15-20%);
  • 100-150 г цукру;

Як приготувати смачний пісочний пиріг

Для початку вершкове масло чи маргарин необхідно натерти у замороженому стані, після чого перетерти з цукром. Додати яйця, перемішати.

Як приготувати смачний пиріг

Додати розпушувач та борошно, замісити не дуже круте тісто.
Тісто викласти в змащене олією деко, зробити бортики.

На отриману пісочну форму викладаємо смородину і ставимо випікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів. В залежності від характеристик духової шафи регулюйте параметри самостійно.

Як приготувати смачний пиріг

Збиваємо цукор зі сметаною. Отриманий пиріг поливаємо заливкою. Залишити охолонути й поставити в холодильник на 3-4 години.

Отриманий пиріг можна прикрасити листочками м’яти, будь-яким топінгом, подрібненими горіхами або пластинками шоколаду.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.