Голубці виходять м’якими та ніжними, не мають вираженого капустяного запаху: тушкують у ніжній підливі

Голубці з пекінської капусти готувати набагато швидше ніж зі звичайною білокачанною, до того ж вони виходять набагато ніжнішими та добре тримають форму. Навіть після того, як протушкують у підливі

Ці голубці виходять м’якими і ніжними та не мають яскраво вираженого капустяного запаху, властивого голубцям з білокачанної капусти.

Інгредієнти:

  • Фарш – 800 г
  • Рис – 200 г
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Пекінська капуста – 1 шт. (велика. вагою приблизно близько 2 кг)
  • Перець солодкий (за бажанням) – 1/2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт. (Середньої величини)
  • Морква – 1 шт. (середньої величини)
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелень – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Олія для смаження – 4 ст. л.

Приготування:

Пекінську капусту ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Зрізаємо нижню частину качана (приблизно 3-4 см від плодоніжки). Відокремлюємо капустяне листя. Далі поміщаємо капустяні листи в глибоку каструлю і заливаємо окропом. Залишаємо на 10 хвилин, доки листя не стануть м’якими. Далі зливаємо гарячу воду. Листя повністю остуджуємо. А потім промокаємо паперовими серветками.

Українські голубці з пекінською капустою в підливі з овочів та томату
Українські голубці з пекінською капустою в підливі з овочів та томату

Рис промиваємо водою, потім заливаємо окропом. Залишаємо у гарячій воді на 10 хвилин.

М’ясний фарш (у цьому рецепті можна використовувати будь-який – курячий, свинячий або змішаний свинячо-яловичий) поміщаємо в глибоку миску. Солимо перчимо на смак. Додаємо половину подрібненої цибулі. За бажання можна додати часник, пропущений через прес.

З рису зливаємо воду і додаємо у фарш. Все перемішуємо.

Листочки капусти розкладаємо на поверхні. Частину ущільнення біля основи листочків зрізаємо, щоб вони легше згорнулися. На вузький край кожного листа викладаємо начинку (приблизно 1-2 ст. л. залежно від розміру). Акуратно згортаємо листя з начинкою у щільні рулети.

Українські голубці з пекінською капустою в підливі з овочів та томату
Українські голубці з пекінською капустою в підливі з овочів та томату

Укладаємо заготовки в сковороду, каструлю або казан якомога щільніше один одному. Заливаємо водою (на 1 см. вище за рівень заготовок). Далі казан із голубцями ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального. Далі додаємо лавровий лист. Солимо за смаком. Накриваємо кришкою і залишаємо гаситься на плиті на 25 хвилин.

Українські голубці з пекінською капустою в підливі з овочів та томату
Українські голубці з пекінською капустою в підливі з овочів та томату

У цей час приготуємо засмажку. Моркву натираємо на великій тертці. Болгарський перець нарізаємо тонкою соломкою. Цибулю будь-яким зручним способом. Часник подрібнюємо ножем. Помідор (м’якоть) натираємо на велику тертку.

Розігріваємо сковороду. Додаємо олію. Потім кладемо часник та цибулю. Обсмажуємо до м’якості (приблизно 1 хвилину). Далі додаємо моркву та болгарський перець. Обсмажуємо до м’якості моркви (1 хвилина). Додаємо м’якоть помідора та томатну пасту (попередньо в томатну пасту вже додали півсклянки води та перемішали). Солимо, перчимо до смаку. Гасити овочі приблизно 3 хвилини.

Через 25 хвилин (від закипання води в каструлі з голубцями) додаємо засмажку до голубців, щоб підливу повністю їх покрила.

Українські голубці з пекінською капустою в підливі з овочів та томату
Українські голубці з пекінською капустою в підливі з овочів та томату

Через 5 хвилин вимикаємо вогонь.

Дрібно нарізаємо зелень. Її додаватимемо безпосередньо в порційні тарілки при подачі страви.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?