Сирна хрустяшка в ідеальній паніровці: близькі попросять добавку, тому готуйте одразу подвійну порцію

Легка та смачна закуска на будь-який випадок – сирні палички! Така страва відмінно підійде для посиденьок з друзями чи перегляду фільму всією родиною. Сирні палички виходять смачні, хрусткі та ніжні.

Готується дуже просто і швидко, можна у помічники взяти дітей, їм неодмінно сподобається допомогти вам у приготуванні. До паличок можна подати різні соуси на власний смак. Усі любителі сиру обов’язково оцінять таку закуску!

Сирні палички – це популярна страва, що складається з тіста, змішаного із сиром та випеченого до золотистої скоринки.

Історія цієї страви походить від Італії, де вона носить назву “гришини”. Гришини славляться своїм хрустким і ароматним смаком, і, ймовірно, були винайдені в Середньовіччі італійськими хлібцями для того, щоб використати залишки тіста.

Сирні палички отримали свою назву через те, що основним інгредієнтом є сир. Вони можуть бути виготовлені з використанням різних видів сиру, таких як чеддер, пармезан, гауда або навіть суміші декількох видів.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 3 шт
  • Сир моцарелла – 400 г
  • Панірувальні сухарі – 200 г
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч.л.
  • Олія рослинна – 4 ст.

Як приготувати смачні сирні палички

Сир моцареллу необхідно нарізати на великі брусочки, завтовшки приблизно 1,5 см.
У миску висипати панірувальні сухарі, додати сушений часник, паприку і все перемішати.

Ідеальні сирні палички: приготуйте смачну закуску вдома своїми силами
Ідеальні сирні палички. Приготуйте смачну закуску вдома своїми силам

В окремій мисці необхідно збити за допомогою виделки курячі яйця. Потім по черзі взяти шматочок сиру, обваляти спочатку його в борошні, потім вмочити в яйці та паніровці. Далі знову в яйці та паніровці. Таким чином виходить подвійне панування, щоб сир у процесі смаження не випливав назовні. Все те ж саме зробити з іншими брусками сиру.

Готуємо смачні, ароматні й хрусткі кабачкові нагетси
Готуємо смачні, ароматні й хрусткі сирні нагетси

На сковорідку (або казан) налити олію і добре розігріти. Потім акуратно відправити сирні палички в киплячу олію (надто сильний вогонь не робіть, щоб панування не згоріло). Смажити з двох боків до рум’яної скоринки. Приготовлені сирні палички викласти на серветку, щоб зайва олія пішла і подати до столу з улюбленим соусом.

Схожі статті

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?