Поєднання, яке спробуєте вперше: ділимося рецептом печеного салату з гарбузом та буряком. Ще й корисно

Якщо ви в пошуку смачної та водночас корисної страви, тоді у нас є прекрасний рецепт. Спробуйте приготувати печений салат з гарбузом та буряком, який справді здивує.

Вам здається, що поєднання гарбуза та буряка надто просте? Тоді спробуємо переконати вас в дещо іншому, оскільки овочі, запечені в духовці стають насиченішими, соковитішими, а заправка їх не тільки чудово доповнить, а й наділить яскравим смаком.

Салат прекрасно підійде як на повсякденне меню, так і на святковий стіл, адже потішить ще й апетитним виглядом. Комбінація оранжевого гарбуза та червоного буряка відразу приверне увагу. Спробуйте переконати своїх рідних та гостей, що корисні страви можуть бути неймовірно смачними.

Печений салат з гарбузом та буряком

Інгредієнти

  • Гарбуз – 300 г
  • Буряк – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Прованські трави – 1 ст. л.
  • Салат – 1 пучок
  • Цибуля синя – 1 шт.
  • Голубий сир з пліснявою – 100 г
  • Олія – 2 ст. л.

Заправка

  • Олія оливкова – 3 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Приготування

Для початку нарізаємо гарбуз та буряк на шматочки. Викладаємо на деко, поливаємо олією, додаємо прованські трави, сіль, а потім добре перемішуємо.

Запікаємо овочі під фольгою в розігрітій духовці до 180 градусів протягом 30 хвилин. Далі дістаємо гарбуз та запікаємо ще буряк до готовності, аби він став м’яким.

В цей час нарізаємо маленьку цибулю півкільцями й будемо її маринувати. Для цього змішуємо 1 ч. л. оцту і теплу воду. Заливаємо та залишаємо так на 10 хвилин.

Робимо заправку. Поєднуємо оливкову олію, гірчицю і сіль.

Печений салат з гарбузом та буряком

Викладаємо на тарілку салат, зверху шматочки печеного гарбуза та буряка, мариновану цибулю, поливаємо заправкою, а наприкінці посипаємо сиром. Перемішуємо й смакуємо. Всім смачного!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.