Пісний паштет з квасолею та грибами — бюджетна закуска, якої завжди мало: зі столу просто змітатимуть

Паштет - один із видів намазки на хліб. Таким чином, можна подавати бутерброди, сендвічі або брускетту. Паштети готують з м'яса, риби, овочу, а в цьому рецепті ми приготуємо смачний паштет з квасолі.

Такий паштет буде багатим на корисний рослинний білок, необхідний для будівництва нових м’язів. Такий білок у квасолі рівнозначний тваринному білку, що отримується з м’яса, але буде кориснішим. Можна використовувати як відварену квасолю, так і консервовану, тому вибирайте на власний розсуд.

Крихти горіхів будуть надавати квасолевому паштету вишуканості та деякого розмаїття в текстурі. Обов’язково спробуйте приготувати паштет із квасолі за цим рецептом, і ви захочете його готувати щоразу, щоб принести смакове задоволення і собі, і близьким.

Інгредієнти

  • Квасоля відварена – 450 г
  • Волоський горіх – 80 г
  • Цибуля ріпчаста – 240 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Кріп – 25 г
  • Гриби – 200 г
  • Сушений чилі перець – 0,5 ч.л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
  • Петрушка (зелень) – 5 г
  • Квасоляний відвар – 100 мл
  • Соняшникова олія – 55 г
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.

Як приготувати смачний квасолевий паштет

Цибулю очищаємо, нарізаємо на невеликі кубики. Розжарюємо на сковороді соняшникову ароматну олію і обсмажуємо на ній подрібнену цибулю до м’якості та прозорості на середньому вогні, час від часу перемішуючи цибулю лопаткою для рівномірності обсмажування. Додаємо подрібнені гриби.

Паштет з квасолі

Часник очищаємо, нарізаємо спочатку на 2 частини, видаляємо серцевину (зеленого кольору), далі нарізаємо дрібними кубиками. Зелень (кріп і петрушка) промиваємо, обсушуємо серветками, дрібно шаткуємо. Волоські горіхи подрібнюємо ножем або кладемо між газетою і проходимося по них качалкою, головне результат, потрібно щоб усі горіхи добре подрібнилися.

У сковороду висипаємо коріандр, чорний мелений перець, сушений перець чилі, щіпку солі, перемішуємо, додаємо подрібнені горіхи, перемішуємо та обсмажуємо близько 3-х хвилин. Додаємо нашатковану зелень, все добре перемішуємо, пасеруємо ще 3-4 хвилини.

Рецепт приготування паштету
Рецепт приготування паштету

У відварену заздалегідь і остуджену квасолю вливаємо воду в якій вона варилася (100 мл) і збиваємо в блендері до кашки без грудочок. У глибокому великому посуді змішуємо квасоляне пюре і засмажку, пробуємо на смак, при необхідності додаємо ще солі. Квасоляний паштет готовий, при подачі поливаємо лимонним соком. Смачного!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.