Смачні курячі ніжки в чудовому соусі на сковороді! Вся родина буде в захваті. Вистачить усім навіть сусідам

Для того, щоб нагодувати велику родину, не обов'язково витрачати багато грошей на продукти. Рецепт смачної вечері зі звичайних курячих ніжок у ніжному соусі на додаток до будь-якого гарніру.

Куряче м’ясо коштує набагато дешевше, ніж свинина та яловичина, тому його часто готують у багатьох сім’ях. Є багато рецептів смачних страв на обід та вечерю, але сьогодні хочемо запропонувати найкращий з усіх – найніжніші курячі ніжки в шаленому соусі. Цей рецепт розрахований на 1 кг курячого м’яса, але ви можете приготувати більше, і тоді на вечерю можна буде запросити сусідів.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки (можна використовувати курячі стегна) – 5 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія та маленький шматочок вершкового масла
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паприка – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Томатне пюре – 200 г
  • Курячий бульйон – 200 мл
  • Сметана – 100 г
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Петрушка

Приготування:

Спочатку промийте курячі ніжки під холодною проточною водою і добре промокніть паперовими рушниками.

Смачні курячі ніжки в чудовому соусі на сковороді
Смачні курячі ніжки в чудовому соусі на сковороді

Далі необхідно їх посолити та поперчити з обох боків. Дістаємо сковорідку. Ставимо на вогонь. Наливаємо невелику кількість олії і туди ж кладемо маленький шматочок вершкового. Обсмажуємо курячі ніжки з усіх боків до золотистого кольору. Зараз потрібно просто їх підрум’янити. До готовності смажити не треба.

У цей час нарізаємо на середні кубики цибулю. Після того, як ніжки підсмажилися, перекладаємо їх в окрему тарілку і на цій же олії обсмажуємо цибулю. Як тільки цибуля стане прозорою додаємо до неї 2 ст. ложки паприки та 1 ст. ложку борошна. Обсмажуємо приблизно 1-2 хвилини.

Далі знадобиться томатне пюре чи густий сік. Можна використати томатну пасту, розведену невеликою кількістю води. Виливаємо його в сковорідку із цибулею. Потім додаємо склянку курячого бульйону та сметану. Трохи солимо і перчимо. Перемішуємо. Сюди ж додаємо 1 лавровий листочок та викладаємо напівготове м’ясо.

Смачні курячі ніжки в чудовому соусі на сковороді
Смачні курячі ніжки в чудовому соусі на сковороді

Попередньо можна скуштувати соус на смак і для його балансу додати трохи цукру.

Накриваємо кришкою і гасимо на повільному вогні протягом 15 хвилин. Потім перевертаємо курячі ніжки, посипаємо їх подрібненим часником і продовжуємо гасити ще 15 хвилин.

Наприкінці можна додати петрушку. За бажанням.

Смачні курячі ніжки в чудовому соусі на сковороді
Смачні курячі ніжки в чудовому соусі на сковороді

Зазначимо, що в цій страві дуже багато смачного соусу, тому подавати його можна з будь-яким гарніром. Ідеально підійде картопля-пюре, рис чи макарони. Курячі ніжки вийшли ніжними, а соус насичений та ароматний. Швидше накривайте на стіл та запрошуйте родину та сусідів на вечерю.

Смачні курячі ніжки в чудовому соусі на сковороді
Смачні курячі ніжки в чудовому соусі на сковороді

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.