Підливка просто пальчики оближеш: бомбічно смачний рецепт тушкованого м’яса. НЕ класичний рецепт Азу

За цим рецептом Азу виходить ідеальним - м'ясо ніжне, соковите, м'яке. Підлива - ароматна та пряна. Мариновані огірочки та гострий перчик додадуть приємного смаку.

У багатьох рецептах Азу особливу увагу приділяють підливі, яка є основним допоміжним компонентом страви. Яловичина виходить дуже м’якою, ніжною, а підливка просто пальчики оближеш!

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 г
  • Цибуля – 300 г
  • Огірок маринований – 1 шт. (невеликий)
  • Сік томатний – 300 г (або 1 ст.л. томатної пасти з гіркою + вода або бульйон)
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Чорний перець, сіль за смаком

Приготування:

Для приготування Азу зазвичай беруть яловичину. Краще за шийки, тому що в ньому багато сполук тканини і є жир.

Новий рецепт Азу
Новий рецепт Азу

М’ясо нарізаємо однаковими порційними шматочками. Потім добре розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю олії. Викладаємо м’ясо і обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки на сильному вогні.

Новий рецепт Азу
Новий рецепт Азу

У цей час дрібно нарізаємо цибулю. Як тільки м’ясо добре просмажиться, перекладаємо цибулю в сковороду, зменшуємо вогонь і томимо 2-3 хвилини до тих пір, поки цибуля не стане прозорою.

У цей час дрібно нарізаємо маринований огірочок.

Новий рецепт Азу
Новий рецепт Азу

Потім додаємо томатний сік (можна використовувати домашній чи магазинний). Якщо ви використовуватимете томатну пасту, то беріть 1 столову ложку з великою гіркою. Також додаємо маринований огірок, коріандр та чорний мелений перець. Перемішуємо.

Накриваємо кришкою і гасимо на маленькому вогні до м’якості яловичини. Це може зайняти від 1 до 1,5 години, але може бути довше або менше, все залежить від м’яса.

Наприкінці додаємо дрібно нарізаний часник. Сіль за смаком. Також для балансу до смаку можна додати трохи цукру і гострого перцю.

Азу готове! Подавати найкраще з картопляним пюре. Ідеальний обід чи вечеря для всієї родини.

Новий рецепт Азу
Новий рецепт Азу

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?