Пишні японські оладки Дораякі: відрізняються лише одним інгредієнтом – змінює весь смак та структуру

Якщо в рецепт оладок додати один секретний інгредієнт, то вийдуть пишні японські млинці Дораякі, які дуже нагадують зовні панкейки, тільки з солодким прошарком.

Дораякі – так називають традиційні японські млинці з начинкою всередині, які зовні дуже сильно нагадують панкейки або наші оладки. Приготувати їх дуже легко та просто. До складу входять звичні інгредієнти і трохи меду, який кардинально змінить смак. Виходять такі ж пишні та смачні, як оладки. Чудовий рецепт на сніданок.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – щіпка
  • Мед – 1 ст.
  • Борошно – 90 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Вода – 1-2 ст. л.

Приготування:

Цей рецепт розрахований на порцію для 2-х осіб. Якщо хочете приготувати Дораякі на велику компанію, відповідно пропорційно збільшуйте інгредієнти.

У миску вбиваємо 2 яйця. Додаємо щіпка солі, 40 г цукру та 1 ст. ложку меду. Перемішуємо віночком. У муку (90г) додаємо 1 ч.ложку розпушувача. Потім насипаємо в яєчну масу та перемішуємо. Тісто вже готове! Можна частину борошна замінити какао і тоді Дораякі виходить із шоколадним смаком.

Пишні японські оладки Дораякі
Пишні японські оладки Дораякі

Залишилося лише додати 1-2 ст. ложки води, щоб тісто було рідкішим. Дати тесту відпочити приблизно 5 хвилин.

Пишні японські оладки Дораякі
Пишні японські оладки Дораякі

Випікаємо млинці на сухій сковороді без олії. Один оладок – 1-2 ст. ложка тіста.
Обов’язково накривати кришкою. Обсмажувати на вогні нижче за середнє, поки зверху не з’являться бульбашки повітря. Перевернути.

Пишні японські оладки Дораякі
Пишні японські оладки Дораякі

А потім обсмажити ще 10-15 секунд з іншого боку і так з усіма оладками. Готові викладаємо на тарілку.

Пишні японські оладки Дораякі
Пишні японські оладки Дораякі

У Дораякі обов’язково має бути начинка. Беремо шоколадно-горіхову пасту. Можна покласти дуже густе яблучне повидло. Кладемо начинку посередині оладки, зверху накриваємо другим і скріплюємо краї. Виходить міні тістечко з начинкою всередині.

Пишні японські оладки Дораякі
Пишні японські оладки Дораякі

Порада: робіть тісто трохи рідкішим, тоді млинці будуть трохи тоншими і менш пухнастими і будуть легше склеюються між собою.

Дораякі подають з чаєм або молоком.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?