Квашена капуста по-грузинськи з буряком: рецепт фантастичної закуски, яку одразу розмітатимуть зі столу

Квашена капуста — це одна з найкорисніших закусок, яка може тільки з'явитися на вашому столі, адже має окрім вітамінів кисломолочні бактерії у своєму складі.

Безумовно, на пострадянському просторі немає людини, яка б не їла квашену капусту взимку разом з вечерею. Це можна так сказати культова закуска, яка супроводжує нас усе наше життя. І це не дивно, адже на відміну від інших харчів квашена капуста володіє настільки корисними властивостями, що виключити її зі свого раціону просто нерозумно.

Перш за все, вона містить велику кількість кисломолочних бактерій у своєму складі, що дуже позитивно впливає на наше травлення. Окрім того у її складі велика кількість вітамінів та мінералів. Кислу капусту можна легко використовувати для приготування найрізноманітніших страв, включаючи святкові салати з майонезом, а також пиріжки з начинкою.

Але також немає нічого дивного у тому, що вам кисла капуста могла просто набриднути. У такому випадку ми вам пропонуємо спробувати приготувати її за грузинським рецептом. Вона вийде абсолютно іншою за смаком, але так само ніжною та смачною

Інгредієнти

  • капуста – 3 кг
  • буряк – 0,5 кг
  • голівка часнику – 1 шт.
  • листя селери або кріп свіжий – 100 г
  • гострий перець – 2 шт.
  • вода – 2 л
  • сіль – 100 г
  • чорний перець горошком – 10 шт.
  • лавр – 3 шт.
  • перець запашний горошком – 10 шт.

Як смачно приготувати кислу капусту по-грузинськи

Для початку необхідно розібрати капусту. Також подрібнюємо буряк кружальцями. Викладаємо шарами, пересипаючи спеціями. Усе це поміщаємо в каструлю. Доведіть розсол до кипіння, залийте капусту і залиште під гнітом у теплі на декілька днів.

Квашена капуста
Квашена капуста

Потім ви можете дістати капусту, скласти її в контейнер та сховати в холодильнику. В такому випадку ви завжди матимете її у вільному доступі.

Квашена капуста з буряком і хріном
Квашена капуста з буряком і хроном

Щоб зробити її ще смачнішою, готуйте з такою капустою салати, додавайте цибулю, на терту моркву, або навіть відварену квасолю. В будь-якому випадку буде виходити дуже смачно. Також можете не жаліти хрону, тоді капуста вийде гостренькою.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.