Не подумала б, що це так смачно! Цибуляники по-українськи. Гості навіть не здогадалися, що там є цибуля

На перший погляд, ця страва дуже нагадує улюблені деруни і їдять її в прикуску зі сметаною, так само як і картопляні оладки. Але ви навіть не здогадаєтеся, що ці оладки з цибулі!

Українська кухня багата на оригінальні рецепти, в яких, часом, поєднують найнезліченіші продукти. Однак, коли спробуєш, з’ясовується, що це дуже смачно! Так, сьогодні хочемо поділитися рецептом традиційної української страви – Цибуляники, до складу якої входять ті ж інгредієнти, що й у Деруни, але замість картоплі використовуватимемо цибулю. На смак ви її навіть не відчуєте. Оладки виходять злегка солодкуваті з хрусткою золотистою скоринкою. Радимо обов’язково приготувати та спробувати!

Інгредієнти:

  • Цибуля – 500 г
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5-1 ч.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3-5 ст.л. з гіркою

Приготування:

Спочатку нарізаємо дрібними шматочками цибулю. Це найбільш трудомісткий процес у цьому рецепті. Далі все відбуватиметься набагато швидше.

Рецепт Цибуляникив по-українськи
Рецепт Цибуляникив по-українськи

Перекладаємо його у велику миску. Додаємо сіль, цукор та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо. Щоб цибуля пустила сік, трохи пам’ятайте його руками. Ви відчуєте, коли можна завершити процес.

Рецепт Цибуляникив по-українськи
Рецепт Цибуляникив по-українськи

Далі залишаємо цибулю промаринуватися. На це може знадобитися 15 хвилин.

Потім додаємо в масу 2 ст. ложки густої сметани, 2 яйця і перемішуємо.

Останній інгредієнт – борошно. Додаємо 3-5 ст. ложки з гіркою. Все залежить від густоти тіста. Якщо бачите, що тісто виходить рідким, додайте ще трохи борошна.

Тепер приступаємо до смаження оладок. На сковорідці нагріваємо олію. Викладаємо Цибуляники. Смажити до рум’яності з кожного боку на середньому вогні.

Готові цибулинні оладки, викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

Рецепт Цибуляникив по-українськи
Рецепт Цибуляникив по-українськи

Важливо! Нагрівання не повинно бути занадто великим, щоб оладки встигли приготуватися всередині. Деякі господині пропонують їх потім протушкувати у вершково-томатній підливі.

Зверніть увагу, як Цибуляники схожі на Деруни. Подаються вони так само як і оладки з картоплі – зі сметаною.

Рецепт Цибуляникив по-українськи
Рецепт Цибуляникив по-українськи

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?