Від одного вигляду аж слинка потече: найкращий рецепт домашніх біляшів, що розлітаються за 5 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування соковитих домашніх біляшів, що гарантовано нікого не залишать байдужим. Теплі та запашні біляші стануть ідеальним перекусом для всієї родини

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 400 г
  • Молоко – 125 г
  • Вода – 125 г
  • Дріжджі сухі – 5 г
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Цукор – 1,5 ст. ложки
  • Олія рослинне

Для начинки:

  • Яловичина (фарш) – 400 г
  • Свинина (фарш) – 400 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – на свій смак
  • Перець – на свій смак
  • Вода – 15 г

Для смаження:

  • Олія рослинна

Приготування тіста:

  1. Для приготування домашніх біляшів, насамперед двічі просіюємо борошно. Потім у глибоку миску вливаємо 250 г теплої (не гарячої) рідини. (Молоко та воду, за бажанням можете замісити тісто, вибравши щось одне. Але тісто тільки на молоці горітиме, а тільки на воді – не так смачно.)
  2. Всипаємо в миску цукор, дріжджі та 3-4 ст. ложки борошна (сіль на цьому етапі додавати не можна). Перемішуємо та залишаємо на столі на 10-15 хвилин, щоб дріжджі вступили в реакцію.
  3. Дуже дрібно шинкуємо цибулю або перебиваємо в блендері і відправляємо до фаршу. Солимо, перчимо і вливаємо трохи води чи молока, щоб начинка вийшла соковитою.
  4. Коли у тісті з’явиться багато бульбашок, додаємо сіль. Борошно ділимо навпіл (відразу все борошно не додавайте, тому що, якщо вводити частинами – тісто вийде м’якше). Половину муки відправляємо в опарне тісто.
  5. Борошно, що залишилося, висипаємо на стіл, викладаємо туди тісто і вмішуємо все борошно. Тісто має трохи липнути до рук. Надаємо тісту форму кулі.
  6. На дно каструлі чи миски насипаємо трохи борошна та відправляємо сюди ж тісто. Ставимо тісто у тепле місце на 40 хвилин, щоб воно підійшло. Потім змащуємо руки олією та обминаємо тісто.
  7. Якщо є час, залишаємо тісто ще раз, щоб воно знову піднялося.
Соковиті та смачні домашні біляші за найкращим рецептом
Соковиті та смачні домашні біляші за найкращим рецептом

Формуємо біляші:

  1. Затискаємо тісто обома руками, змащеними маслом, між вказівними і великими пальцями, відокремлюємо невелику грудочку тіста і зважуємо – повинно вийти 40 г. Таким чином формуємо заготовки для біляшів, скочуємо в кульки і викладаємо на дошку. Відміряємо по 48 г м’яса на кожен біляш.
  2. Розтягуємо тісто руками на змащеному маслом столі, викладаємо начинку і розподіляємо її по тісту, не доходячи до країв 1 см. Краї тіста збираємо гармошкою, залишаючи по центру невеликий отвір. Перед тим, як відправляти біляші з м’ясом на сковорідку, придавлюємо їх, щоб відстані між тістом і фаршем не було.
  3. У велику кількість добре розігрітої олії викладаємо біляші м’ясом вниз. Обсмажуємо на вогні менше середнього з обох боків до золотистого кольору (з другого боку смажиться швидше).
  4. Перекладаємо готові біляші з м’ясом на паперові серветки, щоб вони всотали зайвий жир. Коли біляші трохи полежать, вони стануть дуже м’якими, смачного!

Також радимо вам ознайомитись з нашим відеорецептом оновленого чизкейка. Сирний тертий пиріг – ідеально підійде для будь-якого сімейного застілля!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.