Від одного вигляду аж слинка потече: найкращий рецепт домашніх біляшів, що розлітаються за 5 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування соковитих домашніх біляшів, що гарантовано нікого не залишать байдужим. Теплі та запашні біляші стануть ідеальним перекусом для всієї родини

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 400 г
  • Молоко – 125 г
  • Вода – 125 г
  • Дріжджі сухі – 5 г
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Цукор – 1,5 ст. ложки
  • Олія рослинне

Для начинки:

  • Яловичина (фарш) – 400 г
  • Свинина (фарш) – 400 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – на свій смак
  • Перець – на свій смак
  • Вода – 15 г

Для смаження:

  • Олія рослинна

Приготування тіста:

  1. Для приготування домашніх біляшів, насамперед двічі просіюємо борошно. Потім у глибоку миску вливаємо 250 г теплої (не гарячої) рідини. (Молоко та воду, за бажанням можете замісити тісто, вибравши щось одне. Але тісто тільки на молоці горітиме, а тільки на воді – не так смачно.)
  2. Всипаємо в миску цукор, дріжджі та 3-4 ст. ложки борошна (сіль на цьому етапі додавати не можна). Перемішуємо та залишаємо на столі на 10-15 хвилин, щоб дріжджі вступили в реакцію.
  3. Дуже дрібно шинкуємо цибулю або перебиваємо в блендері і відправляємо до фаршу. Солимо, перчимо і вливаємо трохи води чи молока, щоб начинка вийшла соковитою.
  4. Коли у тісті з’явиться багато бульбашок, додаємо сіль. Борошно ділимо навпіл (відразу все борошно не додавайте, тому що, якщо вводити частинами – тісто вийде м’якше). Половину муки відправляємо в опарне тісто.
  5. Борошно, що залишилося, висипаємо на стіл, викладаємо туди тісто і вмішуємо все борошно. Тісто має трохи липнути до рук. Надаємо тісту форму кулі.
  6. На дно каструлі чи миски насипаємо трохи борошна та відправляємо сюди ж тісто. Ставимо тісто у тепле місце на 40 хвилин, щоб воно підійшло. Потім змащуємо руки олією та обминаємо тісто.
  7. Якщо є час, залишаємо тісто ще раз, щоб воно знову піднялося.
Соковиті та смачні домашні біляші за найкращим рецептом
Соковиті та смачні домашні біляші за найкращим рецептом

Формуємо біляші:

  1. Затискаємо тісто обома руками, змащеними маслом, між вказівними і великими пальцями, відокремлюємо невелику грудочку тіста і зважуємо – повинно вийти 40 г. Таким чином формуємо заготовки для біляшів, скочуємо в кульки і викладаємо на дошку. Відміряємо по 48 г м’яса на кожен біляш.
  2. Розтягуємо тісто руками на змащеному маслом столі, викладаємо начинку і розподіляємо її по тісту, не доходячи до країв 1 см. Краї тіста збираємо гармошкою, залишаючи по центру невеликий отвір. Перед тим, як відправляти біляші з м’ясом на сковорідку, придавлюємо їх, щоб відстані між тістом і фаршем не було.
  3. У велику кількість добре розігрітої олії викладаємо біляші м’ясом вниз. Обсмажуємо на вогні менше середнього з обох боків до золотистого кольору (з другого боку смажиться швидше).
  4. Перекладаємо готові біляші з м’ясом на паперові серветки, щоб вони всотали зайвий жир. Коли біляші трохи полежать, вони стануть дуже м’якими, смачного!

Також радимо вам ознайомитись з нашим відеорецептом оновленого чизкейка. Сирний тертий пиріг – ідеально підійде для будь-якого сімейного застілля!

Схожі статті

Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, і дарма: котлети стають пишними та соковитими

Є три різні способи та інгредієнта, які допоможуть зробити будь-який сухий фарш більш соковитим. У результаті й самі котлетки вийдуть такими, що танутимуть в роті.

Рецепт котлет з їдальні 90-х років: всі про нього забули, а дарма – дуже смачно і бюджетно

Ці котлетки можна приготувати легко та швидко. Зробити це зможе навіть та господиня, яка не сильно вміє та любить їх готувати. Все тому, що рецепт мега простий!

Євген Клопотенко назвав себе божевільним, бо посмажив банани з цибулею на сковороді

Євген Клопотенко запропонував українцям обсмажити банани з червоною цибулею. Хто не може собі цього уявити, може побачити це на власні очі. Адже шеф-кухар зняв і виклав відео. Це мішлен.

Як приготувати курячі котлети з сиром: легкий рецепт, який завжди знадобиться

Соковиті котлетки можна приготувати не лише з одного м'яса, а ще й з сирною начинкою. Зробити це можна прямо вдома легко та швидко. Для цього потрібно використати два види сиру.

Рецепт, якому мене навчила бабуся! Швидко, просто та неймовірно смачно! На вечерю

Мʼясні фрикадельки з сиром у вершково-грибному соусі виходять дуже соковитими та смачними. Родзинкою страви є саме сир, який знаходиться в самому "серці" фрикадельок.

Це ще краще, ніж “Королівський”: Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати майонез, від якого не гладшають

Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво приготував майонез із варених яєць. Він запевняє, що від такого соусу неможливо набрати вагу, але при цьому, це дуже смачно.