Гора пухких біляшів з соковитою начинкою з мінімуму продуктів: смачніших не буває. Ложка фаршу і кефір

Якщо ви ще не знайшли відповідний рецепт біляшів, то рекомендуємо скористатися цим рецептом.. Тісто завжди виходить дуже пишне та смачне.

Для біляшів багато господинь використовують дріжджове тісто, яке має ще, як мінімум, годину підходити. Сьогодні ж робитимемо спрощений та швидкий варіант – без дріжджів, на кефірі. Тісто виходить таким же пишним та повітряним, зі злегка солодкуватим присмаком. Фарш можна придбати в магазині або приготувати самим. До речі, це тісто можна використовувати для пиріжків з будь-якою іншою начинкою.

Найпростіший рецепт біляшів: нічого зайвого і дуже швидко
Найпростіший рецепт біляшів: нічого зайвого і дуже швидко

Щоб приготувати смачні та пишні біляші, тобі знадобляться такі інгредієнти:

  • Теплий кефір – 250 г
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 350 г
  • Сіль – 1 год.
  • Цукор – 1 ст.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.

Начинка:

  • Фарш – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, чорний перець – до смаку
  • Вода – 1-2 ст.

Приготування:

Беремо велику глибоку миску. До неї наливаємо 250 кефіру. Він повинен бути кімнатної температури або трохи теплий. Додаємо чайну ложку без гірки солі, столову ложку цукру також без гірки. Обов’язково одну столову ложку олії і перемішуємо за допомогою лопатки.

У борошно 350 г додаємо 0,5 ч.л соди, а потім починаємо просівати через сито до інших інгредієнтів. Далі нам потрібно замісити м’яке тісто.

Потім перекладаємо майбутнє тісто на поверхню і починаємо вимішувати його до однорідного стану. Воно має бути трохи липким, щоб біляші вийшли пишнішими і не забитими борошном. Готове тісто накриваємо мискою та залишаємо на 15 хвилин.

Поки тісто відпочиває, приготуємо начинку. Цибулину нарізаємо дрібним кубиком. Потім необхідно обсмажити його на невеликій кількості рослинної олії до прозорості.

У готовий фарш додаємо цибулю, солимо, перчимо до смаку. Потім, щоб начинка вийшла соковитішою додаємо буквально одну дві столові ложки води. Перемішуємо до однорідної маси.

Потім поверхню змащуємо олією. Після того, як трохи вимісили тісто, поділяємо його на 10 рівних частин. Робимо кульки з кожного шматочка тіста. Потім беремо одну кульку, притискаємо руками і потім розкочуємо качалкою. По центру викладаємо 1 столову ложку фаршу та формуємо мішечок, а потім його скріплюємо.

Найпростіший рецепт біляшів: нічого зайвого і дуже швидко
Найпростіший рецепт біляшів: нічого зайвого і дуже швидко

На сковорідці прогріваємо достатню кількість олії. Як тільки воно нагрілося, викладаємо біляші швом вниз. Вогонь робимо не надто сильним. Коли підрум’янилися з одного боку, перевертаємо на іншу.

І так поки що не пересмажите все.

Коли перекинули на інший бік, можна прикрити кришкою, щоб вони добре пропарилися всередині.

Готові біляші викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.

 

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.