Від неї ні діти, ні чоловік нізащо не відмовляться: секрет приготування найсмачнішої в світі гречки

Гречана каша — вже давно не бюджетна крупа, але так само користується любов'ю публіки навіть за кордоном, попри те, що часто відсутня в асортименті.

Рецептів з використанням гречки не так вже й багато. Власне, і за кордоном вона не надто користується популярністю, і українські емігранти часто вимушені звертатися до спеціалізованих магазинів, щоб придбати дану крупу, адже смак дитинства не може замінити абсолютно ніщо у цьому світі.

При цьому вона має у своєму складі велику кількість складних вуглеводів, вітамінів та антиоксидантів. Усі вони важливі елементи, які допомагають нам підтримувати здоров’я на хорошому рівні та запасатися швидкою енергією.

Звичайно, ми звикли до гречки з вершковим маслом, до гречки з молоком чи супів з гречкою, але у цьому випадку ми пропонуємо вам спробувати новий рецепт гречки з овочами, який нікого не залишить байдужими. Вам не знадобиться м’ясо, і при цьому страва вийде настільки ароматною, ніжною та насиченою, що про нього ви не згадаєте. Вона сподобається і дорослим, і дітям, і ви ще почуєте прохання приготувати дану страву ще раз.

Інгредієнти

  • Гречана крупа – 200 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Рослинна олія – 4 ст.л.
  • Спеції улюблені – 1 год.
  • Сіль
  • Вода – 1 склянка
  • Петрушка свіжа для подачі

Як приготувати смачну гречку з овочами

Цибулю дрібно нашаткуємо, моркву натрімо на велику тертку, болгарський перець наріжемо маленькими кубиками.

Швидка та ситна вечеря з гречки та м'яса
Як приготувати смачну гречку

У сковороді розігріємо олію і викладемо всі подрібнені овочі. Обсмажуватимемо на середньому вогні, постійно помішуючи, до готовності. Гречку переберемо і промиємо, додамо до сковороди до обсмажених овочів.

Швидка та ситна вечеря з гречки та м'яса
Швидка та ситна вечеря з гречки 

Додамо спеції, сіль, заллємо воду і викладемо шматочок вершкового масла. Зменшимо вогонь до мінімального, сковороду накриємо кришкою.

Швидка та ситна вечеря з гречки та м'яса
Швидка та ситна вечеря з гречки 

Висипаємо в гречку сіль, спеції, додамо воду та вершкове масло. Готову гречку з овочами розкладемо по порційних тарілках і в кожну додамо дрібно порубану петрушку, подаємо до столу.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.