Нереально смачні котлети: приготувала лише раз і тепер рідні просять робити їх тільки за цим рецептом

Майже кожна господиня знає секрети приготування котлет. Однак, якщо ви досі в пошуку, як швидко, просто та смачно зробити улюблену м'ясну страву, тоді цей рецепт для вас.

Котлети є доволі універсальними, оскільки вони прекрасно смакують з багатьма гарнірами, а також з них можна зробити простий, ситний та дуже смачний бутерброд. В Інтернеті є можливість знайти безліч цікавих рецептів улюбленої страви. Їх смажать, печуть, роблять з м’ясом, рибою чи навіть готують вегетаріанські.

Ділимося простим рецептом приготування домашніх котлет з фаршу, щоб отримати смачну і поживну страву для всієї родини. Хороший варіант посмакувати ними в обід або доповнити вечерю.

Смачні котлети

Інгредієнти

  • 1 кг фаршу
  • 200 г хліба в сухому вигляді
  • 1 ч. л. солі
  • на смак чорний перець
  • 1 шт. цибулі
  • 3-4 зубчики часнику (по бажанню)

Приготування

Для початку беремо фарш. Можна брати зі свинини або змішаний. Потім пропускаємо цибулю через м’ясорубку. Секрет таких котлет простий. Варто на 1 кілограм фаршу додати 40% хліба.

40% хліба рахується як вже замочений та віджатий. Сухого додаємо 200 г. Хліб можете брати будь-який, навіть дешевий або підсушений. Заливаємо водою і даємо набухнути, далі віджимаємо й пропускаємо через м’ясорубку разом з фаршем.

Сюди ж відправляємо цибулю, яку пропустили через м’ясорубку, на смак солимо, перчимо, додаємо часник за бажанням. Формуємо котлети.

Смачні котлети

Обсмажуємо на сковороді з олією на середньому вогні до готовності. З кожного боку приблизно по 6-7 хвилин. Також такі котлети можна пропарити в духовці або на пательні. Для цього додаємо грам 30 вершкового масла, закриваємо кришкою і готуємо на маленькому вогні хвилин 20. Якщо ж в духовці, тоді викладаємо на деко й накриваємо фольгою. Тримаємо при 160 градусах 30 хвилин. Всім смачного!

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?