В особливому маринаді. Як всього за 2 години засолити оселедець по-фінськи: з морквою, цибулею і спеціями

Приготувати дійсно смачний солоний оселедець насправді не така вже і проста задача, але кулінарні традиції усього світу нам приходять у цьому питанні на поміч.

Закусочній оселедець — це одна з найсмачнішийх речей, яка існує в світі. Його можна сміливо ставити як на фуршет, так і на домашнє свято, на вечерю і просто під час відпочинку з друзями. У будь-якому випадку вийде неймовірно смачно, і усі присутні будуть в захваті від страви, яка здавалося готується так легко, але настільки ароматною і пікантною виходить в результаті.

Хоча в українських кулінарних традиціях оселедець присутній, так як він охоче існує в умовах екосистеми Чорного моря. Але є народи, які розбираються в його приготуванні набагато краще. І мова зараз іде про Фінляндію.

Давайте дізнаємося, як фіни готують цю закуску у себе вдома, і що саме необхідно зробити, щоб вона вийшла максимально смачною та незабутньою.

Інгредієнти

  • Оселедець (шматочки) — 500 г
  • Цибуля – 1 шт. цибуля
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний, запашний – 10 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
    Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода — 1 склянка
  • Оцет (яблучний або винний) – ½ ст.
  • Цукор – ¼ ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Як приготувати смачну солону рибу в маринаді

Для початку необхідно налити в каструлю воду, яблучний оцет, усі спеції. Цукор має повністю розчинитися. Перемішайте маринад, поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Після цього поваріть його ще 7 хвилин.

Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі за 3 хвилини
Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі

Цибулю подрібніть кільцями, додайте в кастрюлю та доведіть до готовності. Цибуля має стати м’якою. Після цього маринаду необхідно дати охолонути Складіть шматочки оселедця у скляну або керамічну ємність. Залийте оселедець маринадом разом із овочами.

Рецепт засолу пряного оселедця в домашніх умовах
Рецепт засолу пряного оселедця в домашніх умовах

Посуд з рибою необхідно добре закрити та поставити в холодильник приблизно на декілька годин, але можна залишити на ніч.

Таку рибу можна подавати на будь-який стіл, з напоями або без. Вона ідеально поєднується з картоплею та іншими гарнірами.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.