Розкішна страва з вінегрету: лише один інгредієнт зробить салат у рази смачнішим і точно не радянським

За класичним рецептом овочі для вінегрету відварюють або готують на пару. Пропонуємо ознайомитись з оригінальним рецептом запеченого вінегрету. Склад салату не змінюється: буряк, морква, картопля.

Але, якщо їх не відварити, а запекти в духовці, смак овочів стане яскравішим. А ще такий спосіб приготування допоможе зберегти більше корисних речовин. Для заправки краще використовувати рафіновану соняшникову олію, яка не має смаку та запаху.

Запечений вінегрет – це традиційна страва, яка має довгу історію. Вінегрет – це салат, що складається з відварених овочів, таких як картопля, буряк, морква, горошок, мариновані огірки та цибуля. Він заправляється олією та оцтом, щоб додати кислотність і аромат.

Точні витоки вінегрету невідомі, проте його походження пов’язують із давньою Грецією та Руссю. У грецькій кулінарії були схожі салати з овочів, а Русь, відома своїми овочевими врожаями, могла зіграти роль розвитку такого страви. У різний час вінегрет набував різних варіацій та модифікацій, але його основні інгредієнти та спосіб подачі залишалися незмінними.

Інгредієнти

  • Картопля – 1 кг
  • Буряк – 260 г
  • Морква – 160 г
  • Огірки мариновані – 250 г
  • Горох – 200 г
  • Петрушка (зелень) – за смаком
  • Олія рослинна – 2 ст.
    Сіль – за смаком

Як приготувати смачний вінегрет

Перед початком готування ретельно вимийте картоплю, буряк та моркву. Дайте овочам просохнути на сухому рушнику, або приберіть зайву воду за допомогою паперових серветок. Після цього загорніть кожен овоч у фольгу окремо.

Вінегрет
Вінегрет

Викладіть обгорнуті у фольгу овочі на лист і поставте його в розігріту до 180 °С духовку. Картопля та морква запікатимуться 40 хвилин, а буряки — 80 хвилин. Після чого акуратно розгорніть фольгу і дайте овочам охолонути.

Рецепт дуже смачного вінегрету
Рецепт дуже смачного вінегрету

Наріжте буряки дрібними кубиками і заправте олією. Найкраще використовувати рафіновану олію, щоб не перебити смак самого салату. Заправте буряки олією. Найкраще використовувати рафіновану олію, щоб не перебити смак салату.

Наріжте решту овочів дрібними кубиками і додайте їх до буряків.
Наріжте мариновані огірки дрібними кубиками та додайте до варених овочів. Змішайте усі інгредієнти. Додати дрібно нарізану петрушку. Посоліть до смаку. Подавайте запечений вінегрет як самостійну страву або гарнір до м’яса.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.