Ароматна курка Франчезе: дозвольте собі вдома ресторанну страву — якщо ви раз її скуштували, вже не забудете

Здається, що у приготуванні курятини немає абсолютно нічого складного, але це допоки ви не спробуєте дійсно смачне м'ясо, яке можна спробувати зазвичай лише в ресторанах.

Є два рецепти приготування курки “Франчезе”, вони відрізняються способом доведення м’яса до готовності. Але однакові в тому, що страва виходить із вишуканим смаком.

Але в будь-якому випадку, у вас все вийде, якщо ви дотримуватися технології приготування даної страви. Насправді, на цей процес йде мінімум часу, як результат ви отримаєте неймовірну вечерю, яку не забудете ні ви, ні ваші домашні. Окрім того, страви виходить досить сильною, а тому окрім гарніру можна нічого не готувати. Але якщо ви збираєтеся подавати таку курку на свято, то краще супроводити її салатами, напоями та декількома видами гарніру.

Як відомо, курка ідеально поєднується з овочами, тому ставку варто зробити саме на них. І звичайно, упевнитися у тому, що ви придбали якісне м’ясо, яке не зіпсує смак та старання.

Інгредієнти

  • 5 курячих стегенець такі продукти.
  • Лимон – 1 штука;
  • часник – 5 зубчиків;
  • розмарин – 2 гілочки;
  • біле сухе вино – 180 мл;
  • оливкова олія – ​​2 столові ложки;
  • сіль і перець.

Як приготувати смачну курку

Зніміть цедру з лимона шляхом натирання на тертці. Залишки білої плівки заберіть. З лимона вичавте сік. Подрібніть часник та розмарин. Саме завдяки цьому маринаду ви отримаєте дуже приємний аромат, тому не варто пропускати даний етап.

Простий рецепт приготування курки по-китайськи
Простий рецепт приготування курки

Все перераховане вище змішайте і додайте в масу оливкову олію, біле вино і трохи посоліть і поперчіть її. Таким маринадом треба залити курячі стегенця (можна брати й інші частини курки) і витримати їх у холодильнику годину-півтори.

Рецепт курки запеченої в апельсиновому маринаді
Рецепт курки Франчезе

Після цього мариновані стегенця потрібно або обсмажити на сковороді і потім тушкувати під кришкою, або запекти в духовці. Для запікання потрібно 40 хвилин при температурі 220 градусів.

Подавайте у гарячому вигляді з гарнірами та соусами. Така страва обов’язково сподобається всій родині.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.