Рідні просять таке м’ясо готувати щодня: рецепт соковитої курочки у вершково-винному соусі. До пюре саме те

Спробуйте приготувати смачну та соковиту курочку у вершково-винному соусі за цим рецептом вперше і більше не захочете готувати її по-іншому. Ця проста в приготуванні страва стане ідеальною вечерею.

Інгредієнти:

  • Курячі стегна/гомілки – 600 г (4 шт.)
  • Бекон копчений (слайсами) – 70 г (4 шт.)
  • Вино біле десертне – 100 мл
  • Вершки (жирністю 10-15%) – 150 мл
  • Коріандр – 30 г (1 невеликий пучок)
  • Цибуля ріпчаста – 50 г (0,5 шт.)
  • Масло вершкове (топлене) – 40 г (1-2 ст. ложки)
  • Сіль – на свій смак
  • Перець білий мелений – 0,5 ч. ложки
  • Мускатний горіх мелений – на свій смак

Приготування:

  1. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів.
  2. Розрізаємо стегенця на гомілки і стегна. Шматочки курки солимо і перчимо з усіх боків. У сковороді з товстим дном і високими бортами розігріваємо олію та обсмажуємо шматки курки з усіх боків протягом 5-7 хвилин, до золотистості та рум’яності.

    Рецепт смачної та соковитої курки у вершково-винному соусі
    Рецепт смачної та соковитої курки у вершково-винному соусі
  3. Викладаємо шматочки курки у форму. Форму накриваємо фольгою і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
  4. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Коріандр подрібнюємо. Пластинки бекону нарізаємо тонкими брусочками і обсмажуємо до рум’яності та хрумкості – до бажаного ступеня підсмаженості. Виймаємо бекон на тарілку.
  5. Обсмажуємо цибулю на сковороді на залишках олії та жиру 3-4 хвилини, до м’якості. Кладемо до цибулі бекон. Кладемо в сковороду половину подрібненої кінзи. Вливаємо до цибулі вино та випарюємо до половини на невеликому вогні.
  6. Забираємо фольгу і запікаємо ніжки ще 10-15 хвилин, до готовності, коли при проколюванні з птиці випливатиме прозорий сік.
  7. Вливаємо до цибулі вершки, всипаємо мускатний горіх, прогріваємо до поєднання смаків, але не доводимо до кипіння.
  8. Готові ніжки викладаємо в соус і прогріваємо кілька хвилин. Курка у вершково-винному соусі з беконом та кінзою готова. Посипаємо птицю свіжою кінзою і підсмаженим беконом. Смачного!

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.