Більше ніякого замороженого кефіру! Домашній крем-сир “Філадельфія” цим способом виходить у рази смачнішим

У сучасній кулінарії широко застосовується популярний сир Філадельфія, він є смачною начинкою для ролів, а також основним компонентом кремів для приготування десертів.

Не багато хто знає, що його можна не тільки придбати в магазині, але й легко приготувати в домашніх умовах. Цей рецепт розповість, як зробити його правильно, швидко, з використанням таких простих і доступних інгредієнтів, як сметана та йогурт.

Для посилення та яскравості смаку, також застосовують сіль та лимонний сік. Домашня Філадельфія виходить дуже ніжною, з насиченим смаком із легкою приємною кислинкою. При правильному приготуванні консистенція сиру стає густою, однорідною, м’якою та дуже пластичною, що дозволяє використовувати його як намазку для бутербродів, начинки для млинців, тарталеток та для приготування десертів.

Також сир можна доповнити зеленню, часником, різними спеціями і тоді його смак стане ще цікавішим. Такий домашній сир буде гарною альтернативою магазинним варіантам.

Інгредієнти

  • Сметана 25% – 400 г
  • Натуральний йогурт – 300 г
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Як приготувати смачний домашній вершковий сир

У ємності для приготування сиру змішуємо сметану та йогурт, добре перемішуємо. Додаємо сіль та лимонний сік, він створить невелику кислинку у смаку. Його кількість залежить від смакових переваг, якщо ж ви любите прісніші сири, то сік можна не включати до складу суміші.

Угорські ватрушки із сиром з ніжним присмаком цитрусу
Як приготувати домашній сир

Далі викладаємо масу на марлю, яку попередньо складаємо у кілька шарів. Загортаємо заготовку в марлю і зверху притискаємо її вантажем.

Відправляємо в холодильник на 10-12 годин, за цей час із маси виділиться сироватка. Дістаємо приготований сир, він повинен вийти густим, ніжним, збалансованим на смак і його можна використовувати для приготування різних страв.

Як приготувати крем-сир в домашніх умовах
Як приготувати крем-сир в домашніх умовах

За бажанням такий сир можна доповнити зеленню або легкими спеціями. Він ідеально поєднується як у закусках з іншими продуктами, так і в десертах. Тому сміливо використовуйте його для будь-якого призначення.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.