Рецепт запеченої курки з цибулею та часником у домашніх умовах: вона не просто шикарна, а божественна

Курка — це класика, яку ми так полюбляємо подати на вечерю чи взагалі свято. Її можна смажити, запікати, і навіть готувати на грилі. І також вона дуже смачна у соусі.

Для того, щоб приготувати дійсно смачну курочку на обід чи вечерю, вам достатньо купити тушку, а також придбати декілька спецій, і хороша страва вам гарантована. І все ж таки необхідно знати правильну технологію приготування м’яса, щоб отримати найкращі результати з усіх можливих.

Так, часто господині стикаються з ситуацією, коли курка запікається, але її шкіра виходить дуже м’якою та не апетитною, не маючи хрусткої скоринки з рум’яними кольором.

Так само, вона може легко переш сушитися, або навпаки вийти занадто вареною. У цій статті ми розглянемо інструкцію з приготування запеченої курки, яка буде виходити саме такою, як на картинках кулінарних журналах та в меню в ресторанах. Однак, однією духовкою не обійдеться. Доведеться добряче попрацювати з пательнею, а потім переміститися до духової шафи.

Інгредієнти

  • Часник – 5 зубчиків
  • Курячі стегенця – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Топлене масло – 2 ст. л.
  • Сіль 2 ч. л.
  • Спеції
  • Чорний перець – за смаком

Як приготувати смачну курку

Курку натріть сіллю та перцем і залиште на годину. Розігрійте духовку до 200 °С. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Часник пропустіть через прес.

Рецепт смачної та соковитої курки у вершково-винному соусі
Рецепт смачної та соковитої курки у соусі

Поставте сковороду середній вогонь. Додати топлене масло. Курку викладіть шкірою вниз і обсмажуйте 8 хвилин до золотавого кольору. Потім переверніть і готуйте ще 6-7 хвилин.

Рецепт смачної та соковитої курки у вершково-винному соусі
Рецепт смачної та соковитої курки у соусі

Перекладіть курку у форму для запікання. Олію та сік від м’яса залиште в сковороді. Цибулю, часник і гілочки чебрецю викладіть у сковороду. Смажте близько 10 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.

У форму для запікання до курки додайте карамелізовану цибулю з часником і чебрецем, поставте в духовку і випікайте 30-35 хвилин при 200 °С.

Подаємо на стіл в гарячому вигляді з гарніром та слатами, а також напоями.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.