Один незвичайний інгредієнт і засмажка з цибулі буде неперевершеною. Пораду знайшла у старому журналі

Інколи, для того, щоб страва вийшла дійсно ідеальною не вистачає лише засмажки із цибулі, яка може як покращити страву, так і зіпсувати. Як зробити її правильно?

Смажена цибуля здатна покращити смакові якості багатьох страв. Однак цей продукт досить вибагливий і часто починає підгоряти в процесі термічної обробки.

При цьому, його рекомендують додавати до багатьох страв всесвітній кухні. Наприклад, без нього не обійдеться смажена картопля, так само цибулю додають у м’ясо, а також у котлети. Вона буде фігурувати у підливі, в різних соусах і так само у овочевих пирогах.

Але часто засмажка може все зіпсувати. Вона виходить гіркою, кислою, підгоряє, виглядає не апетитно. Є безліч людей, які відкрито ненавидять даний компонент у стравах і навіть в ресторанах просять його не додавати.

Щоб цибуля не підгорала, скористайтеся лайфхаком із радянського журналу “Робітниця”.

Інгредієнти

  • Цибуля — 2 штуки
  • Льод — 1 штука
  • Олія — 3 столових ложки

Як приготувати смачну смажену цибулю

Розжаріть гарненько сковороду з олією. Наріжте цибулю і відправте його на сковорідку. Відразу ж киньте сюди ж шматочок льоду.

Як правильно посмажити цибулю

Лід допоможе контролювати температуру смаження і запобігає підгоранню цибулі.

Як правильно посмажити цибулю

Ваша засмажка вийде смачною та ідеальною за консистенцією.

Нагадуємо, що для того, аби цибуля виходила ще смачнішою, і можна було додавати до таких страв, як бургери чи сендвічи, її варто карамелізувати. Для цього на сковороду насипаємо декілька столових ложок цукру і починаємо обсмажувати цибулю в ній, поки цукор не розтане і не набуде коричневого кольору.

Так само можна додавати трохи на тертої моркви, аби надати приємного аромату, а також красивого вигляду цибулі. Вона встане помаранчевою і солодкуватою.

А якщо додати до такої засмажки помідори та болгарський перець, вийде повноцінна підлива, якою можна поливати овочі та картоплю.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.