Смачнюща паста з авокадо: 3 варіанти. Корисно, швидко і секрет, як вибрати стиглий авокадо в магазині

Відкрийте для себе секрети приготування 3 видів ніжної намазки на хліб. Смачна та поживна паста з авокадо стане чудовим перекусом, коли часу на приготування повноцінної страви обмаль.

Для пасти можна використовувати неідеальне авокадо. Воно може бути трохи перестиглим, але не темним або, навпаки, трохи недостиглим. Щоб визначити, чи зрілий авокадо тактильно, стисніть на нього. Для цього покладіть авокадо на долоню, обхопіть пальцями і натисніть на фрукт збоку.

Як обрати авокадо для пасти?

Тверде авокадо, яке не піддається м’якому натисканню, використовувати не потрібно.

Майже дозріле авокадо буде м’якшим на дотик, але майже не піддасться посиленому тиску. Цьому фрукту потрібно дозрівати ще 1-2 дні за кімнатної температури поруч із яблуком чи бананами.

Звичайно, краще вибирайте стигле авокадо. Якщо фрукт піддається посиленому тиску, а вм’ятина після натискання швидко відновлюється, то авокадо дозріло і готове до вживання. На дотик воно буде трохи м’яким, але не “кашоподібним”.

Перестигле авокадо, придатне для пасти, м’яке на дотик, але не настільки, щоб його шкірку було легко проштрикнути пальцями. М’якуш перестиглого, але їстівного авокадо може мати незначні потемніння (не по всій поверхні).

3 рецепти смачної пасти з авокадо: на сніданок те, що треба
3 рецепти смачної пасти з авокадо: на сніданок те, що треба

Вершкова намазка з авокадо

Виделкою розімніть авокадо. За бажанням можете залишити невеликі шматочки, якщо любите таку жувальну текстуру, але щоб паста була “пастою” краще досягайте однорідності. Додайте до авокадо натуральний йогурт. На 1 середнє авокадо – трохи більше 1,5 ст. л. Можна розпочати із 0,5 ст. л. йогурту, перемішати пасту та визначити, наскільки вас влаштовує її консистенція. Додати трохи соку лимона або лайма і сіль. Перемішайте до однорідності. Вершкова паста з авокадо готова. Також будьте щедрі на сіль. Спробуйте пасту з авокадо, якщо вона видасться прісною, приправте її ще. Сміливо додайте додаткову щіпку солі (особливо морської).

Намазка з авокадо та часником

  • 1 авокадо
  • Сік ½ лимона
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і перець на свій смак
  • Хліб на ваш вибір для подачі

Приготування:

Видаліть кісточку з авокадо та видаліть м’яку частину. Розімніть авокадо в мисці за допомогою виделки або ложки до стану пюре. Додайте до авокадо сік лимона та нарізаний часник. Змішайте до однорідності. Додайте сіль і перець на свій смак. Подавайте на свіжому хлібі та насолоджуйтесь!

3 рецепти смачної пасти з авокадо: на сніданок те, що треба
3 рецепти смачної пасти з авокадо: на сніданок те, що треба

Намазка з авокадо та помідором

  • 1 авокадо
  • 1 невеликий помідор
  • Сік ½ лимона
  • Сіль і перець на свій смак
  • Хліб на ваш вибір для подачі

Приготування:

Видаліть кісточку з авокадо та дістаньте м’якуш. Розчавіть авокадо в мисці за допомогою виделки або ложки до стану пюре. Наріжте помідор на дрібні кубики та додайте до пюре авокадо. Додайте сік лимона, сіль і перець на свій смак.
Подавайте на свіжому хлібі та насолоджуйтесь смаком!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.