Такого салату ви ще не їли: справжній шедевр зі звичайного буряка – рецепт, який варто спробувати

Цей смачний салат зі звичайних буряків виглядає на столі дуже красиво. А зробити цей шедевр просто. Вам знадобиться лише 5 хвилин. Переходьте до опису рецепту.

Усім чудово відомо про користь буряків. Виявляється, що цей простий і недорогий овоч на другому місці після морської капусти за вмістом йоду, тому страви з буряка повинні бути обов’язково присутніми в щоденному раціоні. Рецепт салату, який потрібно приготувати. Він смачний, красивий та прикрасить будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Варений буряк середнього розміру – 2 шт.
  • Мариновані огірки – 2 шт.
  • Горошок – 100 -150 г
  • Кріп – невеликий пучок
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Гірчиця у зернах – 1 ст.л.
  • Цибуля – 0,5 – 1 шт.
  • Сіль за смаком

Для маринаду:

  • Цукор – 1 ч.л.
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

Перш ніж приступити до приготування салату, спочатку потрібно замаринувати цибулю. Для цього нарізаємо одну цибулину на кубики. Найкраще взяти червону цибулю, тому що вона має більш м’який смак і ідеально підходить до салатів.

Такого салату ви ще не їли: справжній шедевр зі звичайного буряка
Такого салату ви ще не їли: справжній шедевр зі звичайного буряка

У невелику миску насипаємо 1 ч. ложку цукру і сіль до смаку, а потім заливаємо 1 ст. ложкою 6% яблучного оцту чи лимонного соку. Перемішуємо та залишаємо маринуватися приблизно на 5-7 хвилин.

У цей час нарізаємо кубиками, як на “вінегрет”, варений або запечений у духовці буряк. Обов’язково спробуйте на смак ваш буряк, якщо він не дуже солодкий і має трохи помітний землистий присмак, то додайте трохи цукру.

Такого салату ви ще не їли: справжній шедевр зі звичайного буряка
Такого салату ви ще не їли: справжній шедевр зі звичайного буряка

Далі дістаємо мариновані огірки і нарізаємо їх на кубики. Намагайтеся, щоб їх розмір відповідав розміру кубиків буряків. Від цього залежатиме зовнішній вигляд салату.

Нарізаємо кріп.

У цьому салаті використовується консервований горошок, але можна використовувати свіжий, тільки обов’язково його попередньо розморозьте.

Всі складові салату – буряки, маринована цибуля, огірки, кріп і горошок пересипаємо в загальну миску і акуратно перемішуємо.

Далі підготуємо заправку для салату. Для цього змішуємо 1 ст. ложку гірчиці в зернах з 1 столовою ложкою пахучої оливкової олії.

Такого салату ви ще не їли: справжній шедевр зі звичайного буряка
Такого салату ви ще не їли: справжній шедевр зі звичайного буряка

Додаємо в салат та перемішуємо.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?