Як смажити шашлик, щоб він не підгорів: лайфхак, котрий допоможе поставити на стіл соковите і ніжне мʼясо

Шашлик вже давно став символом весни, відпочинку на природі, сімейних свят. Зазвичай приготування шашлику лягає на плечі чоловіків, але в більшості випадків він виходить не ідеальним.

В світі вже з’явилося маса секретів з приготування шашлика, якими деякі навіть ділитися не хочуть. І звісно вважається, що найкраще з приготування даної страви можуть впоратися лише кавказькі народи, до чи їх кулінарних традицій шашлик і відноситься.

Традиційно шашлик готується з баранини. І, звичайно, на свята. Не менш важливим аспектом є вибір дров, зола яких буде давати тепло для приготування даної страви. І тим не менш, скільки є сімей, стільки є різновидів шашлику.

Інгредієнти

  • Свинина — 1 кілограм
  • Сіль — на смак
  • Чорний мелений перець — на смак
  • Кефір — 300 мілілітрів
  • Часник — 1 головка
  • Майонез — 100 мілілітрів
  • Базилік — на смак
  • Паприка — на смак

Рецепт приготування найсмачнішого шашлику

Для того, щоб приготувати маринад, змішуємо між собою абсолютно всі інгредієнти крім м’яса.

Як приготувати смачний шашлик
Як приготувати смачний шашлик

Свинину тим часом миємо, чистимо від зайвого жиру та прожилок та ріжемо на середні частини. Заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і ставимо приблизно на ніч. Наступного дня м’ясо можна готувати.

Використовувати можна будь-яку деревину, окрім хвойних. Вся справа в тому, що в корі хвойних дерев міститься смола, яка є канцерогени. Це буде дуже шкідливо для організму. І окрім того м’ясу буде гірчити.

Зазвичай люди намагаються контролювати вогонь за допомогою води, якою поливають золу з пляшки. Але насправді можна все зробити набагато простіше. Для цього необхідно взяти сіль, і рівномірно посипати нею вугілля. У такому випадку вона дасть рівномірний жар, завдяки якому м’ясо не буде підгорати під час смаження.

Рецепт приготування смачного шашлика
Рецепт приготування смачного шашлика

В результаті саме це не дасть м’ясу підгоріти. Потрібно кинути жменю солі на вугілля та відійти на небезпечну відстань.

Шеф-кухар зазначив, що різких спалахів вогню не буде, тому пляшка з водою не знадобиться.

Для ідеального шашлику м’ясо потрібно маринувати щонайменше 3 години, в ідеалі – це 12 годин. Шматки м’яса потрібно різати розміром приблизно 5 см.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?