Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт і секрет насиченого червоного кольору борщу

Червоний борщ – це чи не найсмачніша страва українського походження. Такого борщу, як у нас, немає ніде. Та чи знали ви правильний рецепт його приготування?

Борщ – це традиційна українська страва, яку не приготує ніхто краще за українців та українок. Зараз є безліч рецептів приготування цієї першої страви, проте класичний рецепт він скрізь класичний.

Що потрібно для приготування?

Півтора-два літри води

Чотириста грамів свинини чи яловичини прямо на кістці

Чотири середні картошини

Два буряки

Одна морквина

Три середні цибулини

Триста грамів білокачанної свіжої капусти

Дві столові ложки томатної пасти

Чотири-п’ять столових ложок соняшникової олії

Дрібка лимонної кислоти

Сіль та зелень, лавровий лист – це бажанням та смаком

Як приготувати справжній український борщ?

Для початку ми з вами поставимо варитися бульйон. Для цього налийте в каструлю півтора-два літри води. Туди одразу додаємо м’ясо і ставимо все це на середній вогонь.

Бульйон має бути насиченим
Бульйон має бути насиченим

Перед тим, як бульйон закипить, не забудьте зняти піну. Як тільки наша вода з м’ясом стане кипіти, ми накриваємо все це діло кришкою і починаємо варити на повільному вогні впродовж годинки-півтори.

Паралельно з цим починаємо готувати засмажку до борщу. Для цього треба почистити буряк, моркву і цибульку. Натріть перший на тертці крупного розміру, другу – на середньому розмірі тертки. А цибулю ж, останню, наріжте кубиками.

Поставте сковороду на середній вогонь, на ній розігрійте олію, а потім засипте туди моркву та цибулю. Усе це впродовж п’ятьох хвилин смажимо, а потім додаємо буряк. Усе смажимо знову п’ять хвилинок. Туди додаємо томатну пасту. Усе ще раз перемішуємо і ще п’ять хвилин смажимо.

Далі приступаємо до варіння самого борщу. Вийміть із бульйону м’ясо. Поки воно буде охолоджуватися, кидайте в бульйон порізану завчасно капусту. Туди ж додайте через десять хвилин теж нарізану картоплю. Поки все це вариться, відокремлюйте м’ясо від кістки, нарізаємо все маленькими шматками. М’ясо знову кладемо в борщ, його солимо і додаємо все, що ми засмажили. Перемішуємо борщ, кладемо лавровий лист і дрібно посічену зелень, накриваємо кришкою та варимо все ще 5-7 хвилин.

Схожі статті

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!