Суп із цих трьох простих та бюджетних інгредієнтів вийде неймовірно смачним і ароматним: покроковий рецепт

Суп — невід'ємна частина нашого раціону, яка може стати ситним обідом або допомогти розвантажитись після свят. Його коштують і під час дієти, і коли хочуть набрати вагу.

Суп – це рідка страва, що входить у національні кухні багатьох країн, це багатокомпонентна та технологічно складна у приготуванні страва, що готується методом варіння, найчастіше у воді, але існують і окремі рецепти супів, за якими страва готується в іншому рідкому середовищі, наприклад у фруктовому або овочевому соку.

З давніх-давен суп визнавався стравою, яка подається на стіл заможної людини. Чому заможної? Це пояснювалося тим, що в процесі приготування перших страв завжди використовувалися спеції, які ще кілька століть тому були на вагу золота. Рецептів супів безліч. Класифікуються вони по-різному. Бувають гарячі та холодні, на квасі, на молоці, на розсолі, на кисломолочних продуктах, на фруктовому чи овочевому соку. Бувають перші страви прозорі та заправні, загущені та супи-пюре, комбіновані та солодкі. Крім того, це, безумовно, дуже смачна та здорова їжа. Але не варто забувати про різноманітність у їжі. Не варто харчуватися одним першим чи одним другим. Найголовніше – знати міру.

Інгредієнти

  • Гриби — 300 грамів
  • Картопля — 300 грамів
  • Сир плавлений — 2 штуки
  • Куряятина (філе) — 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Морква — 1 штука
  • Вершкове масло — 10 грамів
  • Перець чорний мелений — на смак
  • Сіль — на смак

Як приготувати смачний суп

Куряче м’ясо відварити у солоній воді з лавровим листом. Підготувати овочі, почистити та нарізати. Довести бульйон до готовності, після чого дістати м’ясо та нарізати його. Рецепт смачного наваристого супу

Цибулю та моркву подрібнюємо та обсмажуємо на сковороді. Для смаку робимо це на вершковому маслі. Подрібнені гриби поступово вносимо і робимо зажарку. Уся вода з них має випаритися. Коли вона буде готовою вносимо разом з м’ясом назад до бульйону.

Рецепт ситного супу

Потім вносимо картоплю. Плавлений сирок натираємо на тертушці та додаємо до каструлі, перемішуючи. Сир повинен повністю розчинитися. Подрібнюємо зелень та додаємо до супу. Проварюємо близько 5 хвилин.

Подаємо суп гарячим і за бажанням прикрашаємо часничними сухариками.

Схожі статті

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!