Обовʼязково поставте на стіл: класичний рецепт вишуканого салату “Мімоза”, від якого всі будуть у захваті

Яскравий та смачний салат "Мімоза" поєднує різні інгредієнти для створення візуальної апетитної та привабливої картинки. Він потішить не тільки зовнішнім виглядом, а й смаком.

Святковий салат “Мімоза” родом з французької кухні й був створений на початку 20 століття. Назвали страву на честь дуже яскраво-жовтої квітки мімози, яка стала натхненням для оформлення зовнішнього вигляду салату.

З часом “Мімоза” став невіддільною частиною французької кухні, особливо, коли наближалося якесь свято із застіллям та зустріччю гостей. Зазвичай страва містить яйця, рибні консерви, овочі, майонез, приправи для смаку. Ми підготували для вас дуже простий класичний рецепт святкової страви, яка гармонійно впишеться до вашого столу.

Класичний рецепт вишуканого салату “Мімоза”

Інгредієнти

  • Сардини в олії – 1 банка
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Майонез – на смак
  • Сіль – на смак
  • Зелень – на смак

Приготування

Перед початком приготування салату необхідно зварити моркву, картоплю та яйця. Очистьте овочі від шкірки, а яйця від шкарлупи. Перш ніж поєднувати їх з іншими компонентами салату, вони повинні вихолонути.

Використовуємо консерву. Перемішайте рибу з олією, а потім подрібніть виделкою. Якщо бачите, що олії в консерви забагато, то злийте її. В салаті рибна маса буде першим шаром, тому можете спокійно викладати на дно посудини, в якій міститиметься страва.

Наступним шаром салату стане цибуля. Очистьте її, наріжте маленькими кубиками та кладемо на сардини, які вже виклали на дно. На смак посоліть.

Далі скористайтеся великою тертушкою та натріть картоплю. Викладаємо її на шар цибулі. Солимо та мастимо майонезом.

Наступним шаром викладатимемо моркву. Так само натріть овоч на великій тертушці та викладаємо на картоплю. До свого смаку можна посолити та намастити майонезом.

Зверху на моркву викладаємо яйця. Відділяємо жовтки від білків. Спочатку працюємо з білком. Його натираємо на великій тертушці й викладаємо наступним шаром. Солимо та додаємо майонез.

Класичний рецепт вишуканого салату “Мімоза”

Останнім шаром викладаємо натертий на дрібній тертушці жовток, який прикрасить святковий салат. Потім можна змастити ще майонезом та для більшої краси покласти зелень. Смачного!

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.